SNS koopt franchiseformule RegioBank van ING

04 december 2006 Banken.nl 1 min. leestijd

SNS Reaal koopt voor €50,5 miljoen Regio Bank over van ING. Beide partijen hebben vanmorgen hiertoe een ´Memorandum of Understanding´ (intentieverklaring) getekend. Met de overname van Regio Bank breidt SNS Reaal haar franchisepositie in de Nederlandse bankensector verder uit naar meer dan 800 tussenpersonen.

De definitieve transactie is o.a. afhankelijk van goedkeuring door de toezichthoudende autoriteiten.

Regio Bank
Regio Bank biedt via 380 onafhankelijke tussenpersonen door heel Nederland bancaire producten aan zoals hypotheken en sparen.

Fusie met CVB Bank
SNS Reaal is van plan om na afronding van de overname Regio Bank en haar dochter CVB Bank en Regio Bank samen te voegen. De nieuwe combinatie zal een gezamenlijke hypotheekportefeuille beheren van € 6,2 miljard (een toename van € 2,6 miljard) en € 4,3 miljard (een toename van € 2,8 miljard) aan toevertrouwde spaargelden.

“Deze overname betekent een belangrijke versterking van de distributiekracht van onze franchiseformule en draagt bij aan het realiseren van de groeiambities van de groep”, aldus SNS Reaal bestuursvoorzitter Sjoerd van Keulen. ”Regio Bank richt zich precies op de kernproducten waarop ook SNS Bank mikt: hypotheken en sparen via een sterk distributienetwerk. Wij heten de nieuwe collega's van Regio Bank graag welkom en bouwen, samen met onze tussenpersonen, verder aan onze succesvolle franchiseformule”.