Carin Gorter en Bas Brouwers nieuwe leden RvB Rabo

04 september 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Carin Gorter (52) en Bas Brouwers (43) zijn de beoogde kandidaten om de Raad van Bestuur van Rabobank te versterken. Carin Gorter zal de functie van Chief Risk Officer (CRO) gaan vervullen en Bas Brouwers zal de functie van Chief Financial Officer (CFO) bekleden. Deze functies werden vervuld door Bert Bruggink (CFO).

Carin Gorter
Carin Gorter heeft veel ervaring in management- en bestuursfuncties bij diverse organisaties, waaronder de drie grootbanken ING, ABN AMRO en Rabobank. Ook was zij lid van de monitoring commissie code banken. In 1994 trad ze als Senior Vice President Derivatives Operations in dienst van de Rabobank. Van 1997 tot 2008 werkte ze in verschillende functies bij ABN AMRO Bank. Haar laatste functie was Senior Executive Vice President Hoofd Group Compliance, Security & Legal. Sinds 2008 vervult Carin Gorter een aantal commissariaten in de financiële sector, onder andere bij de coöperatieve verzekeringsmaatschappijen VGZ en TVM Verzekeringen en bij de ING Groep. Tot april 2013 was ze lid van de Monitoring Commissie Code Banken. Gorter heeft Accountancy en Bedrijfseconomie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Carin Gorter - Bas Brouwers - Rabobank

Bas Brouwers
Bas Brouwers is bedrijfseconoom en registeraccountant. Hij begon zijn loopbaan in 1995 bij KPMG. Sinds 1998 is Bas Brouwers werkzaam bij ING Groep, waar hij verschillende functies heeft bekleed op het gebied van Finance en Control. Hij werkte in Nederland onder andere in het leasebedrijf en bij ING Direct. Van 2007 tot 2013 was hij voor ING werkzaam bij ING DiBa in Duitsland. Bas Brouwers was er van 2008 tot 2013 CFO en bestuurslid. Sinds 2013 is hij CFO van ING Nederland.

Meer gebalanceerde samenstelling van de RvB
"De Rabobank is onder leiding van Wiebe Draijer een transformatieproces gestart en er zijn fundamentele verbeteringen in gang gezet. We werken aan een aanpassing van ons bestuursmodel en aan een nieuw Strategisch Kader voor de periode 2016-2020. Dit proces zal in december van dit jaar zijn afgerond, maar ook daarna moet nog zeer veel werk worden verzet", aldus Wout Dekker, voorzitter van de raad van commissarissen. "We halen met Carin Gorter en Bas Brouwers twee bestuurders in huis van het kaliber dat noodzakelijk is om onze ambitie als coöperatieve klantgerichte bank waar te maken. Beiden hebben jarenlange ervaring in de top van het bankwezen. Carin Gorter is met haar veelzijdige ervaring op het gebied van risicomanagement, audit en compliance van grote waarde voor de Rabobank als CRO. Bas Brouwers is met zijn zeer goede en relevante staat van dienst een uitstekende bestuurder voor de positie van CFO. De raad van bestuur kent met de komst van Carin Gorter en Bas Brouwers een meer gebalanceerde samenstelling en beschikt over de expertise en ervaring die nodig is om goed in te spelen op de uitdagingen waar wij voor staan."