Laura Pool treedt toe tot RvB Triodos Investment

13 mei 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Triodos Investment Management heeft Laura Pool aangetrokken als Managing Director Risk & Finance. Zij is in mei toegetreden tot de Raad van Bestuur van de IM-tak van Triodos Bank en is afkomstig van Nationale Borg-Maatschappij.

Laura Pool (1968) heeft reeds een indrukwekkende loopbaan achter de rug. In haar vorige functie was zij CRO/CFO van Nationale Borg-Maatschappij, waar zij twee jaar werkte. Daarvoor deed zij onder andere belangrijke managementervaring in een soortgelijke functie bij WestlandUtrecht Bank (ongeveer 3,5 jaar), als CFO bij Parcom Capital (voor net iets meer dan 2 jaar) en in verschillende functies bij ING Group (ruim 10 jaar dienstverband). Daarvoor werkte Pool voornamelijk in het belastingadvies/-advocatuur, onder andere bij accountants- en consultancykantoor PwC, nadat zij in 1991 haar Master in Tax Law behaalde aan de Rijksuniversiteit Leiden. In 2000 behaalde zij een tweede mastertitel, dit maal in Financial Economics aan TIAS.

Laura Pool - Triodos Bank

RvB Triodos IM
Begin mei is het tijd voor een nieuwe uitdaging en treedt Pool toe tot de Raad van Bestuur van Triodos Investment Management. Triodos Investment Management is de IM-tak, en een volledige dochtermaatschappij, van Triodos Bank N.V. en richt zich op het beheren en ontwikkelen van beleggingsfondsen voor duurzame initiatieven en bedrijven. De volledige RvB van Triodos IM – dat momenteel meer dan €2,7 miljard onder zijn beheer heeft – bestaat uit drie bestuursleden; voorzitter Marilou van Golstein Brouwers, Michael Jongeneel, en sinds kort ook Laura Pool.