ING'ers delen visie op de Developers Day 2015

11 mei 2015 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel

Op 16 april 2015 verzamelde een team ING professionals zich op het IT event Developers Day in de jaarbeurs Utrecht. Dit jaar kwamen ruim 500 geïnteresseerden op het event af, waar het thema “Internet of Things (IoT)” in uiteenlopende manieren werd vormgegeven. ING heeft zich als platinum sponsor verbonden aan de Developers Day.

Namens ING waren Bas Geerdink en Pim Stolk opgetrommeld om hun interessante visie uit de doeken te doen in de redelijk druk bezochte break-out sessies. Micha Lekawael, Expert IT Recruiter van ING en schrijver van dit blog, was er bij.

Pim Stolk, Software Engineer iOS en member of het Forward Thinking Team presenteerde zijn visie op IoT op persoonlijke wijze waar het samenbrengen van de bank met onze klanten door middel van wearables, toepassingen in onze auto en in ons huis de boventoon voerde. Innovatie lijkt simpelweg niet te stoppen bij het ontwikkelen van een voice app voor internet bankieren, de NFC chip of Balance before Login. Maar waar staan we over 2 jaar? Geen ongeremde brainwave is volgens Pim te gek. “Bij mij thuis is namelijk al alles “geconnect” behalve mijn vrouw", grapte hij in de opening van zijn 45 minuten durende en volgens het publiek zeer enthousiasmerende betoog.

Developers Day 2015

Op de bank over innovatie en diversiteit

Ook ING partners/leveranciers waren op het event aanwezig. Op onze “digitale” bank raakte ik in gesprek met Martijn Buitsman en Roma Pijlman (beiden in dienst van Vixion). Interessant was hun antwoord op de vraag: hoe ervaren jullie als externe medewerkers en consultants van Vixion de innovatiekracht van ING?

“We herkennen dat ING sterk probeert te innoveren, kijk maar naar een event als de Hackathon, dat een groot succes was. Het blijft niet bij het genereren van ideeën, maar er wordt ook daadwerkelijks iets moois mee gedaan. Dat is een mooi compliment, des temeer omdat ING in sommige zaken nog sterk het karakter heeft van een traditionele bank. Denk aan de vele regels, richtlijnen en procedures die innovatiekracht – en of snelheid daarvan, nog al eens in de weg staat", aldus Martijn Buitsman van ING IT-partner Vixion.

Roma Pijlman, een van de weinige dames binnen dit beta domein ervaart het werk als erg prettig en uitdagend. “Als vrouw kijk je toch anders tegen zaken aan en kun je zo je toegevoegde waarde leveren. ING zou in het kader van IoT (nog) meer vanuit de klant, het individu mogen nadenken over de te ontwikkelen producten en diensten. Een betaalapp is heel mooi, maar in het uitgaansleven zou bijvoorbeeld veel meer toegevoegde waarde bestaan als ik m’n bankpasje nooit meer hoefde te gebruiken om een biertje te bestellen voor m’n vrienden”.

Namens ING waren aanwezig:
Niels Greep, Nsemeke Ukpong, Martijn Bleumink (allen Eye of the Lion)
Marco van Dam (Simian Army)
Jan-Joost Bouwman, Mark de Jong, Leon Vliegenthart (Infra as a code)
Rob Lennartz (ING Quiz)
Johnny Dutrieux (OIB/GS)
Nathalie Brunst, Rianne Lieuwens, Linda ter Stege (Eventmanagement)
Micha Lekawael (IT Resourcing / IT blogger)