Voormalig Welten directeur Larry van der Schoor naar BPC

08 mei 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Voormalig Welten directeur Larry van der Schoor heeft – na ruim acht jaar onderdeel te zijn geweest van de directie van de financieel opleider – de overstap gemaakt naar adviesbureau The Brown Paper Company. Daar zal hij leiding gaan geven aan ‘Brown Paper Strategy’, een nieuw label van het advieskantoor.

Larry van der Schoor
Larry van der Schoor (1957) heeft meer dan 30 jaar ervaring in het bedrijfsleven. Na zijn carrière te zijn begonnen bij ABAB Accountants en Adviseurs maakte hij medio jaren ’80 de overstap naar Interpolis. Bij de verzekeraar werkte Van der Schoor bijna 20 jaar, en bekleedde hij diverse leidinggevende functies. In 2003 maakte hij de overstap naar de van oorsprong Franse verzekeraar Axa, waar hij lid werd van het Nederlandse managementteam.

Larry van der Schoor en Lex Hoogduin

Welten
Zo’n vier jaar later, eind 2006, ging Van der Schoor aan de slag bij Welten, een opleider voor de financiële sector. Hij was de afgelopen acht jaar als statutair directeur mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het bedrijf. Zo zijn onder zijn leiding “belangrijke stappen gezet”, zoals de acquisitie van CAPTER en het “uitbouwen van Welten als A-merk,” aldus Lex Hoogduin, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Welten. Eind vorig jaar werd bekend dat Van der Schoor en Welten in goede verstandhouding uit elkaar zijn gegaan.

Begin deze maand besloot Van der Schoor een nieuw avontuur aan te gaan, en is hij als partner in dienst getreden bij The Brown Paper Company (BPC). Bij het bureau krijgt hij de leiding over ‘Brown Paper Strategy’, een nieuwe praktijk die zich gaat bezighouden met het verbinden van strategie en executie binnen grote transformaties. “We zijn er trots op dat Larry van der Schoor deze innovatie gaat leiden. Met zijn ervaring in transformaties in de zakelijke en financiële dienstverlening kunnen wij onze relaties nog beter ondersteunen met strategie, praktijk en innovatie,” sluit Berkman af.