Lex Hoogduin nieuwe voorzitter RvC van Welten

09 april 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Lex Hoogduin is sinds gisteren – 8 april – de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Welten. Hij vervangt Wim van den Goorbergh, die de afgelopen 11 jaar die rol vervulde. Hoogduin wil in zijn nieuwe rol een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van Welten en zal zich richten op het snijvlak van de financiële sector, onderwijs & persoonlijke ontwikkeling en toezicht. Dit blijkt uit een persbericht van financiële opleider Welten.

Vertrek Wim Van den Goorberg
Na 11 jaar bij Welten als voorzitter van de Raad van Commissarissen te hebben gefungeerd, nam econoom en bankier Wim van den Goorbergh gisteren afscheid van Welten. Welten CEO Cees Welten roemde Van den Goorbergh voor zijn inspanningen. “Wim heeft als professional een enorme bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van ons bedrijf. Waar ik persoonlijk van heb genoten waren de 'debatten' (zoals Wim het noemde) over uiteenlopende onderwerpen. Niet alleen financiële en economische, maar zeker ook maatschappelijke issues kwamen daarbij aan bod” stelde Cees Welten.

Lex Hoogduin - Welten

Lex Hoogduin nieuwe RvC voorzitter
Prof. Dr. Lex Hoogduin zal bij Welten per 8 april het stokje overnemen van Van den Goorbergh als nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen. Hoogduin was ondermeer directielid bij De Nederlandsche Bank en is verder hoogleraar monetaire economie en financiële instellingen aan de universiteit van Amsterdam, hoogleraar complexiteit en onzekerheid in financiële markten en financiële instellingen aan de rijksuniversiteit Groningen en tevens gasthoogleraar aan de Duisenberg School of Finance. Verder is Hoogduin vice-voorzitter van de Centrale Commissie voor de Statistiek en als onafhankelijk (non-executive) directeur van LHC.Clearnet waar hij ook voorzitter is van de risico-comités.

Volgens Cees Welten heeft Hoogduin een uitstekend track record. “De kennis en kunde van Lex op het gebied van monetaire economie en financiële instellingen staat natuurlijk buiten kijf. Naast dit gegeven is de 'klik' voor mij net zo belangrijk. En die was er, al vanaf de eerste kennismaking" aldus de Welten topman. Verder wordt Hoogduin geroemd voor zijn duidelijke analyses van economische en financiële ontwikkelingen.

Hoogduin zelf is ook enthousiast over zijn nieuwe rol. "Welten voelde meteen goed bij de eerste contacten. Voor mij komen in deze rol drie aandachtsgebieden die mij zeer boeien bij elkaar: de financiële sector, onderwijs en persoonlijke ontwikkeling en toezicht houden. Ik hoop met mijn achtergrond een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van Welten.", aldus de nieuwe RvC voorzitter.