RBS: Een derde van top management is vrouw in 2020

06 mei 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Royal Bank of Scotland (RBS) heeft zich als doel gesteld dat een derde van de top 600 managementfuncties in 2020 zal worden ingevuld door vrouwen. De bank wil hiermee de man/vrouw-verdeling van haar topmanagement meer in evenwicht brengen. 

Deze doelstelling van RBS geldt voor haar hele organisatie van commercial banking tot investment banking en wordt opgenomen als één van de targets voor de senior executives, waaronder CEO Ross McEwan. 

Volgens het duurzaamheidsverslag van de bank wordt deze doelstelling ondersteund door specifieke plannen en meetbare activiteiten die moeten zorgen voor meer vrouwelijke vertegenwoordiging in de top en een betere balans op alle niveaus in de organisatie.

Een derde van top management is vrouw in 2020

De huidige man/vrouw-verhouding van de bank verschilt van 30% bij de afdeling Human Resources tot 15% bij haar investment banking tak. "30% is het omslagpunt dat een verschil in cultuur en het gedrag maakt", aldus Marjorie Strachan, head of inclusion bij RBS.

De nieuwe doelstelling volgt na de realisatie van een eerdere doelstelling van RBS om 30% van haar 5.000 hoogste functies door vrouwen te laten invullen.

Andere Britse banken hebben ook doelstellingen voor vrouwelijke vertegenwoordiging, met inbegrip van Lloyds Banking Group, die streeft naar 40% vrouwelijke vertegenwoordiging op management niveau in 2020.