BinckBank: Fundcoach groeit met 3.000 klanten

18 februari 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

Het fondsenplatform Binck Fundcoach, door BinckBank in april vorig jaar geïntroduceerd, heeft er zo’n 3.000 klanten bijgekregen. BinckBank nam het fondsenplatform (voormalig SNS Fundcoach) in november 2013 over van SNS Bank. Het ging daarbij om een €0,5 miljard belegd vermogen en ruim 20.000 klanten belegd in bijna 500 verschillende beleggingsfondsen. Ook werd toen ruim €64 miljoen aan geldposities overgeboekt.

Periodiek beleggen populair

BinckBank maakte vorige week bekend dat het aantal beleggingsrekeningen in 2014 met 10% is toegenomen. Volgens een woordvoerder van de online beleggersbank betekent dit dat er omgerekend naar het aantal Fundcoach klanten, er zo’n 3.000 klanten bij zijn gekomen. Vooral de interesse voor periodiek beleggen is groot, volgens een woordvoerder van de online beleggersbank. 25% van de Fundcoach klanten legt in zijn portefeuille periodiek een vast bedrag in. Hiervoor hoeven de klanten geen transactiekosten te betalen.

Binck - Fundcoach

Passief beleggen populair

Jean-Paul van Opheusden, hoofd business development bij BinckBank zei bij de herintroductie van Binck Fundcoach dat Alex en Binck bij elkaar zo’n €600 miljoen in fondsen en trackers hadden zitten. Na de overname  van Fundcoach zou de teller op ongeveer €1 miljard komen te staan. Momenteel blijkt er in totaal bij Alex en Binck voor € 2 miljard in fondsen en trackers belegd. Een woordvoerder van de online beleggersbank zegt dat dit vooral teweeggebracht wordt door de toegenomen interesse voor passief beleggen.

Nog geen risicoprofiel bepaling

BInck Basic en Binck Active richten zich op actieve beleggers. Binck Fundcoach richt zich op lange termijnfondsbeleggers. Van Opheusden zei in een eerder stadium dat Binck Fundcoach in eerste instantie een fondsselectietool zou bevatten en in een later stadium misschien ook tools om een risicoprofiel te bepalen en wellicht ook voorbeeldportefeuilles. Tot nu toe heeft echter de online beleggersbank deze functionaliteiten nog niet toegevoegd.