Bijna 4.000 bankiers doen mee aan Bank voor de Klas

18 februari 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

Tot nu toe hebben al bijna 4.000 bankmedewerkers zich ingeschreven voor het initiatief Bank voor de Klas 2015. Met nog 3 dagen tot de uiterlijke inschrijfdatum wordt hiermee het aantal deelnemers van de 2014 editie geëvenaard. Tijdens de Week van het geld (9 tot en met 13 maart 2015) geven enthousiaste medewerkers van banken gastlessen over geldzaken. Zij bezoeken basisscholen door heel Nederland.

Bank voor de klas

Maak kinderen vroeg geldwijs. Dat is het motto van Bank voor de klas. Van 9 t/m 13 maart 2015 gaan bankmedewerkers weer in groten getale financiële gastlessen verzorgen aan kinderen van groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs. In de afgelopen weken is het aantal gastdocenten opgelopen tot bijna 4.000. Met nog 3 dagen te gaan tot de uiterlijke inschrijfdatum is het initiatief goed op weg om het aantal gastdocenten van vorig jaar te evenaren.  Toen konden er 4.000 gastlessen gegeven worden aan ongeveer 140.00 kinderen.  

De voorbereidingen voor de 'Bank voor de Klas 2015' zijn in volle gang. De komende twee weken worden de lespakketten bezorgd bij de gastdocenten zodat zij zich kunnen voorbereiden.

 

Cash Quiz

Voor de gastlessen is ook een spel ontwikkeld, de Cash Quiz, een laagdrempelig en leuk spel waardoor de jongeren door middel van dialoog kennis opdoen. De gastdocent speelt de rol van quizmaster en leidt het spel. De leerlingen strijden in teams tegen elkaar en moeten vragen beantwoorden over 'omgaan met geld'.

Met de Cash Quiz leren de kinderen tijdens de gastles spelenderwijs omgaan met geld. De Cash Quiz is een actuele aanvulling op het bestaande lesmateriaal en kan het hele schooljaar door worden gebruikt.