Ruim 5 miljoen contactloze betalingen door ING klanten

19 januari 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Klanten van ING betalen steeds vaker contactloos. Sinds de introductie van contactloos betalen in april 2014 hebben ING klanten al meer dan 5 miljoen keer contactloos betaald. In november vorig jaar berichtte ING dat er in één maand meer dan een miljoen keer contactloos betaald is. 

Inmiddels is ruim 80% van de betaalpassen van ING voorzien van contactloos betalen (ruim 6,5 miljoen passen). Het gemiddelde bedrag dat contactloos wordt betaald, is €5,69. De snelle manier van betalen is inmiddels mogelijk bij 60.000 betaalautomaten in Nederland en ook in het buitenland is contactloos betalen populair.

Verdubbeling aantal betaalautomaten

Op steeds meer plaatsen is het mogelijk om contactloos te betalen. In de winkel, op het station en ook in bedrijfsrestaurants. Inmiddels zijn er in Nederland ruim 60.000 betaalautomaten die geschikt zijn voor contactloos betalen, een verdubbeling ten opzichte van de start in april 2014. Niet verwonderlijk, want nieuwe betaalautomaten zijn standaard voorzien van de contactloos betalen functionaliteit. Joyce Hulst, manager marketing Betalen van ING: “We zien dat ING klanten de voordelen van contactloos betalen ontdekken. In november zagen we al een record van meer dan 1 miljoen transacties per maand en we verwachten dat dit verder zal stijgen, mede ook door het verdwijnen van de Chipknip”.

ING - Contactloos betalen

Contactloos betalen ook in het buitenland populair

Buiten Nederland komt het contactloos betalen steeds vaker voor. Ook ING klanten betalen al regelmatig contactloos in andere landen. De top 10 wordt aangevoerd door Polen, Groot Brittannië en Duitsland. In Polen is het contactloos betalen al verder ingeburgerd en kunnen klanten bij veel bekende ketens terecht. Op stedentrip in Londen kan de lunch vaak contactloos afgerekend worden en langs Duitse snelwegen zijn de toiletten bij benzinestations steeds vaker voorzien van contactloos betalen zodat kleingeld niet meer nodig is.

Kleine bedragen

Contactloos betalen is vooral bedoeld voor het afrekenen van kleine bedragen tot en met €25. Het gemiddelde bedrag dat ING klanten contactloos betalen is € 5,69. Als ING klanten meerdere kleine bedragen achtereenvolgens contactloos betalen dan wordt na €50 altijd de pincode gevraagd. “Mocht er sprake zijn van misbruik, verlies of diefstal dan vergoedt de bank de schade met contactloze betalingen. Alleen in uitzonderlijke gevallen geldt de vergoeding niet. Bijvoorbeeld als de klant weet dat hij de pas kwijt is, maar deze niet direct laat blokkeren.” aldus Joyce Hulst, manager marketing Betalen van ING.