NIBC financiert zonne-energiecentrales in de UK

09 januari 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

NIBC financiert de bouw van twee zonne-energiecentrales in Groot-Brittanië met een lening van £24 miljoen (€30,7 miljoen). NIBC wordt steeds actiever in projectleningen in de UK en heeft de ambitie om verder te groeien in de hernieuwbare energiesector. Alleen al in 2014 kwam NIBC tot vijf financiële deals op het gebied van de milieu-infrastructuur in de UK.

Zonne-energie centrales

Op 23 december 2014 kwam de deal rond voor de financiering van de bouw van twee zonne-energiecentrales in Groot-Brittannië: een centrale in Wales (Llwyndu) met een vermogen van 8 megawatt en een grotere centrale in Somerset (Trowbridge) met een vermogen van 20 megawatt. Ter vergelijking, de grootste zonne-energiecentrale ter wereld - Topaz in de woestijn van Californië - produceert meer dan 500 megawatt aan vermogen.

NIBC financiert zonne-energiecentrales in de UK

Groeiambities NIBC

De bank heeft ambities om in 2015 verder te groeien in deze sector door samen te werken met projectontwikkelaars, bouwbedrijven en investeerders in de hernieuwbare energie- en afvalsectoren binnen de UK, evenals in de Benelux en Duitsland. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking met European Energy A/S.

De twee Britse centrales worden gebouwd door European Energy A/S.  European Energy A/S is een Deense ontwikkelaar van hernieuwbare energieprojecten en een onafhankelijke stroomproducent. Sinds 2014 ontwikkelde het bedrijf 56 offshore windparken en 19 zonnecentrales met een totale investeringswaarde van meer dan €680 miljoen.