Duurzame fondsen Triodos naar 1 miljard vermogen

08 januari 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De duurzame fondsen van Triodos Bank, de zogeheten Triodos SRI fondsen, hebben voor het eerst de mijlpaal bereikt van €1 miljard beheerd vermogen. Eind 2012 was het beheerd vermogen nog €502 miljoen.

Verdubbeling in twee jaar tijd

Triodos SRI fondsen beleggen in beursgenoteerde bedrijven die volgens de bank voldoen aan strikte duurzaamheideisen. De SRI fondsen bestaan uit: Triodos Sustainable Equity Fund, Triodos Sustainable Bond Fund, Triodos Sustainable Mixed Fund and Triodos Sustainable Pioneer Fund. Deze vier fondsen groeien snel. Eind 2012 was het beheerd vermogen nog €502 miljoen. Dat betekent dat het fondsvolume in twee jaar tijd verdubbelde.

Duurzame fondsen Triodos

In totaal heeft Triodos Investment Management een beheerd vermogelijk van €2,4 miljoen.

Toenemende interesse in duurzaam beleggen

Eric Holterhues, Hoofd van SRI bij Triodos Investment Management: "De aanhoudende groei van de Triodos SRI fondsen is een duidelijk signaal van de toenemende interesse in duurzaam beleggen via beursgenoteerde bedrijven. Dit is niet alleen het geval voor Triodos Investment Management, maar voor de gehele sector. Wereldwijd kiezen beleggers steeds vaker voor impact en niet uitsluitend voor rendement."

Duurzaam en verantwoord beleggen

Volgens het 6e Onderzoek Duurzaam en Verantwoord Beleggen van Eurosif (leidend pan-Europees netwerk en denktank met als missie de duurzaamheid van Europese financiële markten te bevorderen) zijn alle duurzame beleggingstrategieën met dubbele cijfers gegroeid tussen 2011 en 2013. De groeicijfers variëren van 22,6% groei voor duurzaam beleggen (in beursgenoteerde bedrijven) tot maar liefst 132% groei voor impact beleggen (direct beleggen in duurzame projecten en ondernemers). Een duidelijk sterkere groei dan de brede Europese beleggingsmarkt.

Triodos Investment Management laat weten zeer blij te zijn met deze trend omdat het van grote toegevoegde waarde is voor een transitie naar een meer duurzame samenleving. Met de beleggingen in beursgenoteerde bedrijven is het mogelijk om de dialoog met deze bedrijven aan te gaan en daarmee bewustzijn te creëren voor een meer duurzame bedrijfsvoering.