Nederlandse grootbanken aan kop bij storingen

17 december 2014 Banken.nl 2 min. leestijd

ING, Rabobank en ABN AMRO kampten de afgelopen twaalf maanden op 132 dagen met grote storingen. Daarmee is Nederland wereldwijd koploper als het gaat om bankstoringen. ING kent de meeste storingsdagen van banken wereldwijd.

Nederland wereldwijde koploper

In de top drie van landen staat het Verenigd Koninkrijk op de tweede plaats en Brazilië op de derde plaats. De top drie van banken met de meeste storingsdagen wereldwijd wordt gecompleteerd door nog twee Nederlandse banken. De Rabobank op de tweede plaats en ABN AMRO op de derde plaats. Dat concludeert de website Allestoringen.nl dat zich baseert op informatie verzameld in 27 landen.

Nederland wereldwijd koploper bankstoringen

1 keer in de 8 dagen grote storing

Allestoringen.nl maakte een analyse van de storingen bij de drie grootste Nederlandse banken. Allestoringen.nl krijgt de meldingen binnen via sociale media en via de eigen website. De storingen worden automatisch beoordeeld en geanalyseerd. Bij een grote storing ligt het aantal meldingen 150% hoger dan bij een reguliere storing. Allestoringen.nl heeft berekend dat in Nederland één keer in de acht dagen een grote bankstoring voorkomt.

Toename storingen bij Nederlandse banken

Van de drie grootste Nederlandse banken had ING het vaakst last van storingen. De bank had op 48 dagen te kampen met een grote storing. In de periode november 2013 tot december 2014 bleek bij ING het totaal aantal dagen met storingen 196 te zijn. Ook bij de twee andere grote banken deden zich veel grote storingen voor. Bij de Rabobank gebeurde dat op 45 dagen. In de genoemde periode van twaalf maanden was het totaal aantal dagen met storingen bij Rabobank 137. Bij ABN AMRO werden er in dezelfde periode 39 dagen met grote storingen geteld en het totaal dagen storingen was 135.

Allestoringen.nl constateert dat het aantal storingen bij de drie grootste Nederlandse banken in vergelijking met een jaar eerder flink is toegenomen. Bij ING blijkt de stijging  221%, bij Rabobank 108% en bij ABN AMRO 160 %. In 2013 was de Rabobank koploper in het aantal storingsdagen.