Banken lanceren Belgische mobile wallet Sixdots

09 december 2014 Banken.nl 2 min. leestijd

De Belgische mobile wallet Sixdots is op 1 december officieel gelanceerd, een jaar na de initiële aankondiging. Met Sixdots kunnen Belgen op verschillende manieren betalen met hun smartphone of tablet tot een totaalbedrag van €250 per dag. Sixdots wordt ondersteund door 9 banken waaronder ING België, KBC, BNP Paribas en Hello bank!.

Sixdots
Sixdots moet mobiel betalen voor Belgische ondernemers en consumenten veilig en eenvoudig maken. De naam Sixdots verwijst naar de extra beveiligde zescijferige code. De innovatie werd vorig jaar aangekondigd door de  initiatiefnemers BNP Paribas Fortis en Belgacom. En sinds dien hebben alle andere Belgische grootbanken alsook de voornaamste mobiele netwerk operatoren van België zich aan het Sixdots initiatief verbonden.

Na een aantal gebruikerstesten met een selecte groep klanten wordt de app nu breed uitgerold en komt de app beschikbaar voor alle Belgen.

Sixdots zet standaard voor betalingen via smartphones neer

Betalen met Sixdots
OK, maar hoe werkt de app? Sixdots maakt het mogelijk om met je mobiel te betalen tot een totaalbedrag van €250 per dag. Dit kan op 4 manieren:

1. Onder vrienden
Je bepaalt hoeveel je wil overschrijven. Je kiest een vriend. Je scant de QR-code op je smartphone, bevestigt de transactie met je pincode en het geld is overgeschreven.

2. Online betalen
Je scant de QR-code die op het scherm van je computer of je tablet komt. Je bevestigt met je pincode.

3. In-app betalingen
Hiervoor heb je geen QR-code nodig. De gegevens van de handelaar worden rechtstreeks aan de Sixdots-app doorgegeven. Jij moet dus alleen bevestigen met je pincode

4. Betalen in een winkel of op restaurant
Scan met de Sixdots-app de QR-code op je kassabon of restaurantrekening. Bevestig de transactie met je pincode.

Toevoegen van andere kaarten
Vanaf 2015 kunnen naast de betaalkaart ook andere kaarten aan de app worden toegevoegd, zowel credit als debetkaarten, ongeacht van welke bank die zijn. Ook inloggen op internet bankieren kan via de app (zonder kaartlezer). Ten slotte is het ook mogelijk om kortingsbonnen en klantenkaarten in de app te bewaren. Met deze toevoegingen is Sixdots een volwaardige mobile wallet.