KPMG haalt Rabobank Global HR topman Bert Ferwerda

21 oktober 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Accountants- en advieskantoor KPMG heeft per 1 november Bert Ferwerda aangesteld als de nieuwe Chief Human Resources Officer. Ferwerda komt van de Rabobank, waar hij diverse leidinggevende HR-functies bekleedde.

Bert Ferwerda (1960) heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van onder andere sales, accountmanagement en voornamelijk human resources. De afgelopen vijf jaar was hij werkzaam voor de Rabobank, in zijn meest recente rol als Global Head of HR en daarvoor als Directeur HR van Rabobank Nederland. Daaraan voorafgaande werkte hij bij ABN Amro (ca. 2 jaar) en IBM (>20 jaar). Begin november zal Ferwerda de bankensector verlaten en zich voegen bij accountants- en advieskantoor KPMG waar hij als Chief Human Resources Officer verantwoordelijk wordt voor Human Resources (HR), met een focus op het beloningsbeleid, talent management, recruitment en performance management.

Bert Ferwerda - Jan Hommen - KPMG

Verder krijgt Ferwerda bij KPMG de opdracht om de ‘HR-agenda’ van KPMG’s recentelijk gelanceerde ‘True Blue’ strategie uit te voeren. “Het succes van ons integrale veranderingsprogramma True Blue wordt bepaald door de duurzame verandering in cultuur en gedrag. De ‘HR-agenda’ is daarmee één van onze topprioriteiten”, legt KPMG bestuursvoorzitter Jan Hommen uit. “Ik ben zeer verheugd met de komst van Bert Ferwerda. Met zijn kennis en langjarige ervaring in HR, op de hoogste niveaus van grote organisaties, vormt hij een absolute versterking van ons bestuursteam. Wij hebben er alle vertrouwen in dat de voor onze verandering zo belangrijke HR-agenda bij hem in goede handen is.”

Ferwerda over zijn nieuwe rol: “KPMG heeft recentelijk een aantal structurele en ingrijpende veranderingen aangekondigd. Ik beschouw het als een bijzondere uitdaging om hier mede vorm aan te geven en de implementatie ervan te helpen realiseren. KPMG is een prachtig bedrijf met talentvolle, toegewijde medewerkers. Samen met mijn toekomstige collega's in de Raad van Bestuur gaan we KPMG weer terugbrengen naar de top in Nederland.”