Rabobank 100% eigenaar van Obvion

26 maart 2012 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Hypotheekverstrekker Obvion werd in 2002 opgericht en was tot voor kort al voor 70% eigendom van de Rabobank De overige 30% behoorde toe aan  Stichting Pensioenfonds ABP (ABP). Als Joint Venture hadden beide partijen Obvion opgezet en behoorde Obvion tot de top-vijf van hypotheekverstrekkers in Nederland. Rabobank wil nu de resterende aandelen overnemen en 100% eigenaar worden van Obvion. Naar verwachting zal de transactie midden 2012 worden afgerond. 

Sterk merk
In de huidige hypothekenmarkt vindt de distributie voor 40% plaats via banken en voor 60% via intermediairs. Voor Rabobank is het intermediaire distributiekanaal belangrijk. Omdat Obvion binnen dit kanaal een sterk merk is, is de aandelenovername voor Rabobank een logische stap om haar positie in dit kanaal te verstevigen. 

Piet van Schijndel, lid Raad van Bestuur Rabobank: “Deze aandelenovername verandert niets aan de zelfstandigheid van Obvion. De dienstverlening aan klanten en adviseurs blijft onafhankelijk. Ook de formule blijft ongewijzigd. Voor de Rabobank geldt dat zij haar hypotheekklanten blijft bedienen via de lokale banken.” De transactie vindt plaats onder voorbehoud van een verklaring van geen bezwaar van De Nederlandsche Bank