Sustainalytics: Hogere positie voor Van Lanschot

09 oktober 2014 Banken.nl 1 min. leestijd

Sustainalytics, een onderzoeksbureau dat bedrijven wereldwijd beoordeelt op duurzaamheid, heeft de score van Van Lanschot herzien van 74 naar 76 punten. De maximaal haalbare score is 100 punten. Binnen een wereldwijde groep van 220 banken behaalt Van Lanschot nu een vijftiende positie. Binnen de eigen wereldwijde peer group van banken staat Van Lanschot zelfs op de eerste plaats.

Bovengemiddeld op alle onderdelen

De duurzaamheidsbeoordeling meet de prestaties van bedrijven op basis van economische, sociale en milieucriteria. Ook transparantie is onderdeel van de criteria. De nieuwe positie betekent dat Van Lanschot op alle onderdelen bovengemiddeld scoort. Dit hangt vooral samen met het verantwoorde krediet- en beleggingsbeleid van de bank. Het maatschappelijk jaarverslag voldoet daarnaast aan de internationale standaard ‘Global Reporting Initiative’ (GRI) en wordt geverifieerd door een externe accountant.

Van Lanschot - Sustainalytics

Sustainalytics

Het Nederlandse onderzoeksbureau Sustainalytics beoordeelt bedrijven wereldwijd op duurzaamheid. De afnemers van de rapporten van Sustainalytics zijn veelal (institutionele) beleggers, banken en vermogensbeheerders.