KBC lanceert crowdfundingplatform Bolero in Belgie

29 september 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

KBC heeft afgelopen vrijdag een crowdfundingplatform gelanceerd via haar onlinebeursplatform Bolero. Met deze lancering is KBC de eerste Belgische bank met een crowdfundingplatform. In Nederland is ABN AMRO met Seeds sinds november vorig jaar actief in crowdfunding.

Bolero crowdfunding 

Vanaf afgelopen vrijdag 26 september kunnen ondernemers en potentiële investeerders zich aanmelden op het nieuwe platform. In december volgt de officiële lancering.

Bolero Crowdfunding

KBC ziet crowdfunding als een waardevolle financieringsmogelijkheid voor innovatieve start-ups en MKB's. Belgische investeerders zullen via bolerocrowdfundig.be vanaf 25 rechtstreeks kunnen investeren in ondernemingen die hen interesseren. Net zoals bij andere initiatieven beheert de investeerder zelf zijn portefeuille en moet hij zich ook bewust zijn van risico's verbonden aan dergelijke investering in risicokapitaal.

Het platform biedt de ondernemers niet allen de mogelijkheid om financiering te vinden, maar is ook een uitstekende graadmeter om de haalbaarheid van hun initiatief te beoordelen, aldus Bart Vanhaeren, managing director van KBC Securities en general manager van Bolero.