Belgische bank KBC investeert in Nederlandse fintech

25 april 2018 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Belgische KBC Bank investeert samen met venture capital fonds Volta Ventures €2 miljoen in de Nederlandse startup Blanco. Blanco richt zich op de begeleiding van vermogensbeheerders op het gebied van ict.

De oprichters van Blanco zijn niet onbekend met de financiële wereld. In de raad van advies zitten Kalo Bagijn (medeoprichter van BinckBank), Leen Meijaard (ex-BlackRock) en Willem Meijer (voormalig ceo van SNS Securities en TOM). Met Blanco richten ze zich specifiek op het b2b-kanaal en meer in het bijzonder vermogensbeheerders. Blanco adviseert en ondersteunt vermogensbeheerders in processen van digitalisering en automatisering.

Blanco haalt €2 miljoen op via twee partijen met een uitgebreid netwerk in de Benelux, het gebied waar Blanco zich (voorlopig) op richt. Venture capital investeerder Volta Ventures in startups verspreid over Nederland en België. KBC Bank is één van de grotere Belgische banken, die via zijn investeringspoot Start It Fund ook belegt in Blanco.

Blanco breidt Benelux-netwerk uit

CFO Bernadette Wijnings van Blanco laat optekenen: ”Wij zijn ontzettend blij om Volta Ventures en KBC Start it Fund aan boord te hebben vanwege hun uitgebreide internationale netwerk en ongekende reputatie. Zij zijn de ideale partners in de verdere uitrol van blanco in België en Luxemburg. Hun vertrouwen is ook een extra kwaliteitsstempel en waarborg voor continuïteit.”

Uitstekende propositie

Volta Ventures is gecharmeerd van de perspectieven van Blanco. Naar eigen zeggen investeren zij in minder dan 0,5% van de aanvragen die binnenkomen. “De propositie van Blanco sluit uitstekend aan bij de trends binnen vermogensbeheer, waar de marges onder druk staan en de regelgeving in razend tempo verandert. Het grote aantal klanten dat in korte tijd voor Blanco koos, bewijst die relevantie. Bovendien is het team ijzersterk”, vertelt Sander Vonk, General Partner Volta Ventures. “Samen met de expertise en marktkennis van KBC Start it Fund vormen we een ijzersterke combinatie met focus op groei.”