Startit@KBC-incubator naar Brussel voor startups

12 augustus 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen

De Startit@KBC-incubator gaat in september nu ook van start in Brussel. Dit keer in samenwerking met de BetaGroup. Net zoals in Antwerpen, Leuven, Hasselt en Gent wordt het initiatief ook ondersteund door partners als Accenture en Cronos. Startit@KBC geeft starters de kans om innovatieve ideeën te ontwikkelen en te commercialiseren.

Ondersteuning en coaching door 40 mentors

Het initiatief onderscheidt zich van andere incubatoren door de focus te leggen op ondersteuning en coaching van startups door partners in het project, elk vanuit hun eigen specialisatie. Doel is om het idee van startups te laten uitgroeien tot een onderneming. Ook biedt Startit@KBC onderdak. De startups kunnen in Brussel terecht in het Periclesgebouw in het hart van de Europese wijk. “Als incubator kan Startit@KBC een belangrijke meerwaarde betekenen voor jonge ondernemers”, zegt Patrick van Looij, één van de initiatiefnemers. "Bovendien stellen we een veertigtal mentors ter beschikking: veel van hen zijn succesvolle entrepreneurs die het klappen van de zweep kennen’’, aldus Van Looij.

Pitchen, sleutel ontvangen en starten

De opening op 15 september in Brussel is meteen het startschot van de eerste Brusselse ‘pitch’ van Startit@KBC. Startups ondermeer actief in hightech, fintech en sales design kunnen hun ideeën voorstellen aan een professionele jury. "De winnaars krijgen diezelfde dag nog de sleutel van hun nieuwe kantoorruimte in Brussel en worden opgenomen in het Startit netwerk. Ze kunnen er ervaringen uitwisselen met onze andere starters en krijgen coaching op maat van onze experts’’, zegt drijvende kracht achter Startit@KBC, Patrick van Looij. "Het is de bedoeling dat we met een 15-tal projecten aftrappen’’, vult Philippe Rangoni van BetaGroup aan.

Startik KBC

Nieuw partnership in Brussel: BetaGroup

“Onze taak bestaat is het begeleiden van starters, om een eventuele dealflow mee in goede banen te leiden en om events te organiseren’’, aldus Rangoni. "De samenwerking met BetaGroup creëert een win/win situatie’’, vult Van Looij aan. "We versterken elkaar. BetaGroup kent de webcommunity in Brussel erg goed en kan er dus voor zorgen dat Startit@KBC ook aan de Franstalige kant een klinkende naam wordt’’, aldus Van Looij. BetaGroup is een organisatie die zich tot doel stelt ondernemers en startups in de tech/web sector met elkaar in contact te brengen. BetaGroup brengt intussen ruim 8.200 mensen samen die geboeid zijn geraakt door internet, nieuwe technologie, e-marketing en online media.

Structurele partnerships

Startit@KBC had al structurele partnerships lopen met Accenture, Flanders DC, Cronos, iMinds, Mobile Vikings, Universiteit Antwerpen en KBC.