Rabobank en NautaDutilh bieden unieke duostage

16 september 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Voor studenten die twijfelen tussen een carrière in de advocatuur of een carrière in de bancaire sector als bedrijfsjurist biedt de duostage van Rabobank en NautaDutilh een uitkomst. Een uniek kijkje in de keuken van een juridische afdeling van één van de grootste banken van Nederland en bij de Banking & Finance praktijk van een toonaangevend Benelux advocatenkantoor.

Duostage

Met de duostage ervaart de stagiair hoe het er bij grote internationale transacties en deals aan beide kanten aan toe gaat. Hierdoor krijgt hij of zij binnen een korte periode een uniek inzicht in de verschillen en overeenkomsten tussen het werken als bedrijfsjurist en advocaat en kan je zelf ervaren hoe deze vakgebieden samenwerken.

De combistages vinden in 2015 in drie verschillende periodes plaats:
- Periode 1: januari t/m februari
- Periode 2: maart t/m april
- Periode 3: mei t/m juni

Rabobank en NautaDutilh bieden duostage

Solliciteren
Solliciteren voor de Rabo/Nauta Combistage kan via het sollicitatieformulier tot 31 oktober 2014.

De stage
Tijdens de stageperiode is de stagiair betrokken bij de dagelijkse praktijk van Juridische Zaken (JZ) van de Rabobank Groep. Hij of zij krijgt een beeld van het werk van een bedrijfsjurist en van de organisatiecultuur. De aandachtsgebieden betreffen onder meer ondernemings-, financieel-, en privaatrechtelijke, bancaire/financierings- en governance vraagstukken. De stagiair voert opdrachten uit voor verschillende juristen in het kader van diverse projecten en strategische transacties.

Afhankelijk van de beschikbaarheid is het mogelijk gedurende de stage mee te lopen bij: Concern Juridische Zaken, Wholesale Banking & Finance, Financial Markets, en/of Retail - waaronder Advocatuur. Het directoraat Juridische Zaken is een stafafdeling van Rabobank met ruim 100 juridische professionals.