Fintech-competitie van Mastercard in volle gang

11 juli 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Mastercards nieuwe competitie, om fintech-startups in de Benelux te ondersteunen, is in volle gang. Via het 'Mastercard for Fintechs'-programma krijgen tien geselecteerde startups de kans om te pitchen voor een jaar huurondersteuning ter waarde van maximaal €12.000.

De competitie biedt alle deelnemers toegang tot diverse trainingsprogramma’s. Dit stelt startups in staat om te profiteren van de kennis en ervaring die Mastercard in huis heeft. Verder kunnen ze zichtbaarheid creëren bij relevante stakeholders en financieringsmogelijkheden ontdekken via het netwerk van Mastercard.

“Bij Mastercard stimuleren we fintech-startups bij hun groei door onze middelen, expertise en connecties beschikbaar voor ze te maken”, vertelt Jan-Willem van der Schoot (Country Manager van Mastercard Nederland). “Zo krijgen bedrijven die de potentie hebben om het betaallandschap te innoveren en inclusiever te maken kansen om te groeien in Nederland en daarbuiten. Zo verbeteren we samen heel concreet onze toekomst.”

Businesses turn to partnerships for technological change needs

Tijdens een evenement op 4 oktober in Amsterdam, zal een vakjury bestaande uit Mastercard-medewerkers en externe partners drie winnaars selecteren. Deze winnaars worden gekozen op basis van hun innovatieve oplossingen binnen de gebieden van betalingen, bankieren, mkb, embedded finance, nieuwe betaalmogelijkheden, Web3, blockchain en greentech.

Finale

De geselecteerde fintechs krijgen vervolgens de kans om hun ideeën te presenteren tijdens de Europese finale in Parijs. Hier maken zij kans op een finaleprijs van €50.000, mentorbegeleiding van experts, en directe toegang tot het wereldwijde Start Path-programma van Mastercard.

Klik hier voor meer informatie en de aanmeldpagina. Aanmelden kan nog tot 23 augustus.