Pensioenfonds ING kiest voor Achmea IM als MVB-partner

24 april 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen

Stichting Pensioenfonds ING heeft een samenwerking aangekondigd met Achmea Investment Management op het gebied van maatschappelijke verantwoord beleggen (MVB). Achmea IM gaat vanaf het derde kwartaal van dit jaar uitgebreide MVB-diensten leveren aan het fonds, waaronder engagement, rapportage, monitoring en beoordeling van vermogensbeheerders op MVB-criteria.

Wim van Iersel (uitvoerend bestuurder en directeur Beleggingen bij Pensioenfonds ING) benadrukt dat de keuze voor Achmea IM tot stand is gekomen na een zorgvuldige oriëntatie en selectie. De samenwerking is volgens Van Iersel een belangrijke stap in de verduurzaming van de beleggingsportefeuille van het fonds. – dat goed is voor een belegd vermogen van zo’n €26 miljoen.

“In meerdere gespreksrondes heeft Achmea IM zich grondig verdiept in onze situatie en duidelijk laten zien welke meerwaarde zij ons kunnen bieden”, legt Van Iersel uit. “We hebben veel vertrouwen in de toekomstige samenwerking.” 

Pensioenfonds ING kiest voor Achmea IM als MVB-partner

Namens Achmea IM reageert directievoorzitter Maureen Schlejen verheugd op de keuze van het fonds. “We zijn zeer vereerd om te gaan samenwerken met Pensioenfonds ING, een vooraanstaand Nederlands ondernemingspensioenfonds.”

De keuze van het pensioenfonds onderstreept volgens Schlejen de jarenlange inzet van Achmea IM voor maatschappelijk verantwoord beleggen en zijn inspanningen op het gebied van impactbeleggen.  “We kijken uit naar een nauwe samenwerking en het opbouwen van een waardevolle relatie die beide partijen ten goede zal komen.”