Van Lanschot Kempen benoemt Damla Hendriks tot Chief Risk Officer

28 februari 2024 Banken.nl 2 min. leestijd

Damla Hendriks is de nieuwe Chief Risk Officer van Van Lanschot Kempen. Daarmee heeft de vermogensbeheerder de opvolger gevonden van Wendy Winkelhuijzen, die binnen de Raad van Bestuur de verantwoordelijkheid zal krijgen voor Private Clients Nederland en Investment Banking Clients.

Van Lanschot Kempen omschrijft Hendriks als iemand met een brede ervaring in de financiële sector en in het bijzonder risk management. De kersverse CRO komt over van Achmea Turkije, waar ze tot op dit moment de functie van Chief Financial Officer bekleedde. Daarvoor vervulde ze onder andere functies bij NN Life and Pensions, waar ze Head of Enterprise Risk Management and Regulatory Affairs was.

Frans Blom reageert verheugt op de komst van Hendriks. De RvC-voorzitter stipt aan dat hun nieuwe aanwinst “gedegen internationale ervaring” combineert met een “energieke en ondernemende persoonlijkheid”.

Van Lanschot Kempen benoemt Damla Hendriks tot Chief Risk Officer

“Ik ben ervan overtuigd dat Damla daarmee op uitstekende wijze leiding zal geven aan de risk- en compliancefunctie binnen Van Lanschot Kempen. Daarbij start ze vanaf de sterke basis die Wendy heeft neergezet”, aldus Blom.

Breed en essentieel vakgebied
Hendriks zelf toont zich uiteraard ook verheugd over haar nieuwe functie. “Van Lanschot Kempen is een veelzijdig bedrijf, met een compleet wealth management-aanbod en een unieke persoonlijke klantbenadering. Ik kijk er enorm naar uit om daar aan bij te dragen.”

“Het mooie aan risk en compliance is dat het een zeer breed en essentieel vakgebied is voor een wealth manager die zich richt op het behoud van het vermogen van haar klanten”, vervolgt Hendriks. “De functie heeft technische kanten, maar gaat ook over belangrijke onderwerpen als gedrag en cultuur. Aan al die aspecten ga ik bij Van Lanschot Kempen graag verder invulling geven.”

Na het vertrek van Richard Bruens per 1 juni 2024 zal de Raad van Bestuur van Van Lanschot Kempen bestaan uit Maarten Edixhoven (CEO), Jeroen Kroes (CFO), Damla Hendriks (CRO), Arjan Huisman (COO), Erik van Houwelingen (Investment Management Clients) en Wendy Winkelhuijzen (Private Clients Nederland en Investment Banking Clients).