Nicole Stolk neemt afscheid bij DNB en maakt overstap naar zorgsector

18 januari 2024 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Nicole Stolk heeft haar vertrek bij De Nederlandsche Bank aangekondigd. De vertrekkend directeur gaat als bestuursvoorzitter leiding geven aan het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht.

Stolk trad in 2016 in dienst bij de toezichthouder als secretaris-directeur, verantwoordelijk voor het Intern bedrijf. Sinds 1 juli 2018 is zij als lid van de directie verantwoordelijk voor Resolutie en het Intern bedrijf.

“Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier gewerkt aan de verdere professionalisering van DNB”, legt Stolk uit. “Zowel op het gebied van het depositogarantiestelsel en de afwikkeling van banken en verzekeraars als op het gebied van het intern bedrijf met onder meer Finance en Risk, HR, IT en bedrijfsvoering.”

Nicole Stolk neemt afscheid bij DNB en maakt overstap naar zorgsector

Hoewel ze stelt dat ze DNB “met pijn in haar hart gaat verlaten”, laat ze weten vooral trots te zijn op de solide basis en de toewijding van haar professionele medewerkers. “Na acht jaar DNB is het echter tijd voor nieuwe uitdagingen. Het is een enorme eer en een fantastische kans om mij in te zetten voor het Albert Schweitzer ziekenhuis als bestuursvoorzitter.”

Een waardevolle collega

“Wij zijn Nicole zeer dankbaar voor haar waardevolle bijdrage aan onze organisatie”, voegt RvC-voorzitter Martin van Rijn toe. “Nicole is een bevlogen bestuurder die zich met hart en ziel heeft ingezet. Wij begrijpen haar mooie vervolgstap en wensen haar veel succes toe in haar nieuwe functie.”

Ook DNB-president Klaas Knot doet een duit in het zakje en feliciteert Stolk én het Albert Schweitzer ziekenhuis met de transfer. “Wij gaan een waardevolle collega missen, die de afgelopen jaren met overtuiging en inzet een belangrijke bijdrage aan de professionalisering van de resolutietaken en interne bedrijfsvoering heeft geleverd.”

De toezichthouder legt tot slot uit dat de zoektocht naar een geschikte opvolger al in gang is gezet.  Daarnaast geeft DNB aan te verwachten snel een opvolger voor vertrekkend directielid Else Bos te kunnen presenteren.