Syntrus Achmea benoemt Hikmet Sevdican tot directeur Hypotheken

19 januari 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Hikmet Sevdican is afgelopen maand begonnen als directeur Hypotheken bij Syntrus Achmea en is daarmee de opvolger van Bruno Oudega, die op zijn beurt een transfer maakte naar Argenta Nederland.

Sevdican kan bogen op ruim twintig jaar ervaring in de financiële sector. Zo werkte hij sinds oktober 2023 als programmamanager voor het Achmea Mortgage Fund. Daarvoor was hij van 2019 tot en met 2023 eindverantwoordelijk voor het Rabo Fund Management. In een verder verleden heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting van Rabo-dochter Vista Hypotheken.

De kersverse directeur Hypotheken laat weten verheugd te zijn onderdeel uit te mogen maken van Achmea. “Met al haar hypotheekproducten van topkwaliteit en mogelijkheden voor de hypotheekdistributie. Ik ben erg enthousiast over de kansen die voor ons liggen.”

Syntrus Achmea benoemt Hikmet Sevdican tot directeur Hypotheken

Syntrus Achmea fungeert als het centrale platform binnen Achmea voor de uitgifte van hypotheken. Het hypotheekbedrijf verstrekte in 2022 voor €6,2 miljard aan nieuwe hypotheken onder de labels Centraal Beheer, Syntrus Achmea, Attens, Tellius en Woonfonds.