Aankoop woning dé reden voor jongeren om te beleggen

23 november 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Een aanvulling van het pensioen, sparen voor een concreet doel of simpelweg meer rendement willen op je spaargeld dan de huidige aangeboden rente; maar liefst 79% van de Nederlanders belegt met een bepaald financieel doel voor ogen. Onderzoek van MeDirect toont aan dat beleggers tussen de 18 en 25 jaar dat met name doen om in de nabije toekomst een huis te kunnen kopen.

De spaar- en beleggingsbank deed onderzoek naar de doelen die Nederlanders stellen voorafgaand aan het beginnen met beleggen. MeDirect ondervroeg hiervoor ruim 600 beleggers. Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft (47%)  investeert voor een extra pensioenpotje voor later. Beleggen om een spaarpot voor de kinderen op te bouwen is ook een veelgehoorde (35%) reden.

Ook is het dus opvallend dat beleggende jongeren (18 tot 25 jaar) vooral beleggen om meer budget te hebben voor de aanschaf van een woning. Van deze groep hoopt 47% hun doel binnen vijf jaar bereikt te hebben. Dit in tegenstelling tot de mensen die beleggen voor een extra pensioenpotje; hiervan wil bijna de helft dit doel pas na meer dan tien jaar behalen.

Aankoop woning dé reden voor jongeren om te beleggen

Source: MeDirect

“Het hebben van een duidelijk doel kan helpen om een gestructureerde beleggingsstrategie te ontwikkelen en de kans op succes te vergroten voor zowel de korte als lange termijn”, legt Job Mantz, (Country Manager bij MeDirect) uit. “Omdat de focus ligt op het bereiken van je doelstellingen in plaats van op de winst of verlies van individuele beleggingen kun je gerichter keuzes maken."

Meer Wealth Management-gerelateerd nieuws is te vinden op de Wealth Management-themapagina van banken.nl.