Leaders in Sustainable Finance: ‘What’s the pain, what’s the gain?’

09 november 2023 Banken.nl 2 min. leestijd

Met een stortvloed aan nieuwe ESG-wetgeving is er geen ontsnappen meer aan: de financiële sector móet verduurzamen. Dat betekent miljardeninvesteringen én het vaarwel zeggen tegen vervuilende (maar ook zéér winstgevende) industrieën. Wie voorbij de pijn kan kijken, ziet echter dat deze megaopgave ook talloze kansen biedt. Met andere woorden: no pain, no gain. Precies die ‘pains and gains’ staan centraal op tweede editie van het Leaders in Sustainable Finance Event.

De organisatoren brengen op 1 februari talloze leiders uit de financiële sector samen om uit te lichten welke offers gebracht moeten worden om een duurzame toekomst te garanderen – en hoe dat zo effectief en efficiënt mogelijk gedaan kan worden.

Tegelijkertijd wordt ook besproken welke vruchten diezelfde transitie oplevert. Denk bijvoorbeeld aan nieuw aan te boren markten of een purpose waar zowel de werknemers als de consument zich in kan vinden. Want één ding moge duidelijk zijn: een duurzame toekomst kost veel, maar levert nog veel meer op.

Leaders in Sustainable Finance: ‘What’s the pain, what’s the gain?’

Het programma

Onder leiding van moderator Twan Huys wordt de dag afgetrapt door Jeroen van Wijngaarden (de kersverse Director-General van DUFAS), gevolgd door een keynote speech van AFM-bestuursvoorzitter Laura van Geest over de impact en richting van de duurzaamheidsregulatie van toezichthouders.

Voor de koffiepauze volgt de eerste paneldiscussie van de dag, waarin de CEO’s van NN Group, Van Lanschot Kempen, Knab, Triodos en Aon NL het zullen hebben over hoe de gehele samenleving (inclusief de consument, bedrijven en financiële instanties) een duurzamere richting op dienen te gaan.

Later op dag volgen nog drie paneldiscussies over reporting, hoe jongere generaties naar de transitie kijken en ESG-regulering. Ook de rondetafelgesprekken over (intern) activisme beloven de moeite waard te zijn. Niemand minder dan de CEO van ING Nederland Peter Jacobs sluit de dag af met een keynote speech over de veelbesproken pains en gains.

Sprekers en partners

Naast de zojuist genoemde namen zullen ook Marco Frikkee (Partner Sustainability Assurance & Reporting, KPMG) David Knibbe (CEO, NN Group), Maarten Edixhoven (CEO, Van Lanschot Kempen), Nadine Klokke (CEO, Knab), Jeroen Rijpkema (CEO, Triodos), Leonique van Houwelingen (CEO, Aon NL), Babs Dijkshoorn (Director Sustainability, Achmea), Kees Vendrik (Voorzitter, Nationaal Klimaat Platform), Jan-Willem König (CEO, Polestar Capital) Joost Oorthuizen (CEO, Invest international) en Jaap Gerkes (Managing Director ESG Lead, Protiviti) spreken tijdens het event.

Het Leaders in Sustainable Finance Event wordt mogelijk gemaakt door de partners de Nederlandse Vereniging van Banken, DUFAS, KPMG, Protiviti, Triodos, CMS, Achmea, en Servicenow.

Geïnteresseerden kunnen hier terecht voor meer informatie en registratie.