Anneka Treon (Van Lanschot Kempen) dingt mee naar Young Captain Award

30 oktober 2023 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Chief Economist Anneka Treon van Van Lanschot Kempen behoort tot de drie genomineerden voor de Young Captain Award. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een getalenteerde businessleider onder de veertig jaar die “opvalt wegens durf en daadkracht en die al vroeg invloed heeft op de onderneming waar hij of zij werkt. De andere genomineerden zijn Marc Josephus Jitta (Heineken) en Sarike van Wette (Alliander).

Op 20 november zal bekend worden gemaakt wie de prestigieuze award in de wacht sleept. De jury heeft het drietal na intensieve selectieronden geselecteerd, waarbij de genomineerden dus opvielen vanwege hun indrukwekkende zakelijke prestaties en “sterke visie op hoe bij te dragen aan de uitdagingen van nu en zicht op een betere wereld van morgen”.

Namens de financiële sector maakt Anneka Treon dus kans tot Young Captain 2023 uitgeroepen te worden. Treon is de Chief Economist International en Managing Director Advice & Professionals Clients bij Van Lanschot Kempen.

Annika Treon (Van Lanschot Kempen) dingt mee om Young Captain Award

“Treon werkt vanuit de overtuiging dat de financiële wereld simpeler kan en de impact ervan groter”, aldus de lovende woorden van de jury. “Met haar teams zet zij zich in om klanten te helpen navigeren door de grote transities van deze tijd; en om als actief belegger bedrijven bijvoorbeeld te stimuleren hun klimaatdoelstellingen te realiseren.”

Daarnaast zou Treon willen bijdragen aan een beter begrip van de financiële wereld in de maatschappij, met toelichtingen in de media en ook via onderwijs. “Ze heeft zich ontwikkeld tot een leider met een heldere visie waar ze taakgericht naar toewerkt.”

De uiteindelijke winnaar (en natuurlijk de genomineerden sowieso) wacht mogelijk een grote toekomst. "Dé Young Captain Nederland vormt het boegbeeld voor beoogd innovatief, inspirerend en toekomstig zakelijk leiderschap. Zij zijn het die straks hét verschil maken waar het gaat om de positie van ondernemend Nederland, in Europa en daarbuiten."

Over iets minder dan een maand weten we of Treon er met de prijs vandoor gaat.