Coinmerce trekt Frankrijk in

27 oktober 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Coinmerce is geregistreerd als Digital Asset Service Provider bij de Autorité des marchés financiers in het land van stokbrood, kaas en wijn. Na succesvolle registraties in Nederland en Spanje, trekt het cryptoplatform nu dus ook Frankrijk in.

Coinmerce maakt sowieso een interessant jaar door. Sinds Binance de Nederlandse markt verliet vanwege onenigheid met De Nederlandsche Bank, migreerde het merendeel van de gebruikers naar Coinmerce. Het Europese cryptobedrijf groeide daardoor plots uit tot één van de grootste platforms in Nederland.

“Wij leggen de nadruk op veiligheid en eenvoud voor onze gebruikers, zodat we een veilige, educatieve en plezierige handelservaring kunnen bieden”, legt medeoprichter Luc Smits van Oyen uit. “Wij stellen onze gebruikers op de eerste plaats, daarom waren wij ook het eerste crypto-platform met telefonische klantenservice en een fysieke crypto-winkel.”

Coinmerce trekt Frankrijk in

Van Oyen en Chief Compliance Officer Nikola Péliová zouden een essentiële rol hebben gespeeld bij het verkrijgen van de Franse registratie door goedkeuring te krijgen van de Autorité de Contrôle Prudentiel et de Résolution.

Al met al bedient het bedrijf klanten in elf landen en voegt Frankrijk nu dus aan zijn lijst toe. Wat Coinmerce betreft blijft het daar niet bij. “Wij kijken ernaar uit om de nauwe samenwerking met lokale toezichthouders voort te zetten en hopelijk spoedig nieuwe jurisdicties te betreden.”