Bunq haalt nog eens €44,5 miljoen op

27 juli 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bunq heeft in een nieuwe investeringsronde nog eens €44,5 miljoen aan groeikapitaal opgehaald. Al met al werd er alleen in 2023 al bijna honderd miljoen in de online bank geïnvesteerd. Bunq stelt het bedrag te willen gebruiken om zijn internationale groei te versnellen.

Huidige investeerders Ali Niknam, Pollen Street Capital en Raymond Kasiman maakten deel uit van de investeringsronde en stemden in met een waardering van €1,65 miljard.

De investering volgt op een recordjaar voor bunq. De online bank maakte onlangs bekend dat het inmiddels ruim negen miljoen Europese gebruikers telt, die samen meer dan €4,5 miljard aan gebruikerstegoeden aanhouden. Tevens boekte men vorig jaar zijn allereerste kwartaalwinst ooit en ook over heel 2023 worden zwarte cijfers verwacht. 

Bunq haalt nog eens €44,5 miljoen op

“Het is een magisch jaar voor bunq; we groeien supersnel en het aantal tegoeden neemt als gevolg daarvan in een razend tempo toe”, legt bunq-oprichter en CEO Ali Niknam uit. “Het is belangrijk om nu de vaart erin te houden en vol in te zetten op verdere groei en internationale uitbreiding.”

Rechtszaak

Opvallend genoeg berichtte het Financieele Dagblad onlangs dat Niknam en Pollen Street Capital in de clinch liggen. De Britse grootaandeelhouder zou geen extra kapitaal willen bijstorten. Niknam zou zelfs een rechtszaak gestart zijn, nadat onderhandelingen op niets waren uitgelopen.