AFM voegt Leontine van der Goes toe aan Raad van Toezicht

15 juni 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

Leontine van der Goes is door Minister van Financiën Sigrid Kaag benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de Autoriteit Financiële Markten. Van der Goes neemt het stokje over van Wendy de Jong, die eerder dit jaar afscheid nam van de RvT.

Het kersverse RvT-lid is zowel actief als toezichthouder bij diverse maatschappelijke en culturele instellingen, als uitvoerend werkzaam via haar eigen management consultancybureau. Zo is ze voorzitter van de Raad van Toezicht van ITA Internationaal Theater Amsterdam en vicevoorzitter van Verzetsmuseum Amsterdam.

Via haar eigen bureau geeft Van der Goes sturing aan organisatieveranderingstrajecten bij grote instellingen. Zo is ze in dit kader de afgelopen jaren onder meer verantwoordelijk geweest van de invoering van duurzaamheidsregelgeving bij vermogensbeheerder Robeco.

Leontine van der Goes, Raad van Toezicht, AFM

In een verder verleden vervulde ze diverse managementfuncties bij Rabobank en was ze werkzaam in het Equity Capital Markets-team van de coöperatieve bank. Van der Goes begon haar carrière bij NautaDutilh, als advocaat Ondernemingsrecht.

Maatschappelijke antenne

De Raad van Toezicht en het bestuur van de AFM zijn verheugd met de benoeming. RvT-vicevoorzitter Willemijn van Dolen stipt aan dat Van der Goes veel kennis en ervaring heeft op het gebied van kapitaalmarkten, digitalisering, duurzaamheid en transformatie. “Allemaal relevante werkterreinen van de AFM.”

“Daarnaast beschikt Leontine over de nodige bestuurlijke ervaring”, vervolgt Van Dolen haar uitleg. “Gecombineerd met een hoogontwikkelde maatschappelijke antenne dankzij haar ervaringen als toezichthouder bij diverse instellingen. Wij kijken uit naar haar inbreng in de RvT en de auditcommissie.”