Roel ter Brugge volgt Robert Harreman op als CEO van Ockto

13 juni 2023 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Ockto heeft Roel ter Brugge aangesteld als de nieuwe Chief Executive Officer en heeft daarmee de opvolger van Robert Harreman binnen. Ter Brugge neemt de dagelijkse leiding over en zal zich richten op de verdere groei in Nederland en de doorontwikkeling van het bedrijf. Harreman blijft als oprichter bij Ockto betrokken en krijgt de ruimte om zich te richten op de strategische expansie van de onderneming.

Ockto is gespecialiseerd in het beveiligd en geautomatiseerd verzamelen van persoonlijke informatie voor het aanvragen van financiële producten en diensten. Onder meer als gevolg van nieuwe Europese wetgeving is de sector volop in beweging. En dat biedt volgens de fintech “grote kansen”. Om die kansen te benutten heeft Harreman besloten zijn energie en expertise de komende jaren in te zetten op de strategische expansie en het versterken van de internationale uitgangspositie. 

De vertrekkend CEO legt uit dat Ockto in het domein van veilig persoonsgegevens delen opereert. “En daarin zijn enorm veel ontwikkeling. Onze klanten verwachten van ons dat alle consumenten via Ockto eenvoudig en veilig alle noodzakelijke persoonsgegevens kunnen delen die voor een volledig digitale onboarding nodig zijn.”

Robert Harreman en Robert Harreman

“Met de introductie van de Europese Digitale Identiteit (EDI) en ID-Wallets wordt het Ockto domein in toenemende mate een Europese aangelegenheid”, vervolgt Harreman zijn uitleg. “Veel van onze internationaal opererende klanten vragen ons om hun activiteiten ook buiten Nederland te ondersteunen."

De volgende groeifase

Nu Harreman zijn focust verlegt, kwam de fintech voor de dagelijkse leiding uit bij Roel ter Brugge. Ter Brugge brengt volgens Ockto “veel kennis en ervaring mee met de opschaling en groei van digitale dienstverleners.”

De kersversie CEO moet met zijn "leiderschap, innovatiekracht en strategisch inzicht het bedrijf door de volgende groeifase heen begeleiden.”

“De afgelopen 25 jaar heb ik in verschillende directierollen bij snelgroeiende organisaties bijgedragen aan digitale diensten die consumenten helpen veilig en gemakkelijk belangrijke zaken te regelen”, legt Ter Brugge uit. “Van bankzaken, hypotheken en zorgverzekeringen tot een nieuw telecomcontract. Die expertise breng ik mee naar Ockto.”

Het Ockto directieteam bestaat naast Roel ter Brugge uit Paul Janssen, Lammert Dijkstra, Gert Vasse, en Rogier Strijbos.