Rabobank en Banxware gaan samen mkb helpen aan kortlopende financiering

08 juni 2023 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Banxware en Rabobank hebben op het Money2020 event aangekondigd de handen ineen te slaan. De nieuwbakken partners hebben een ‘embedded lending’ oplossing ontwikkeld waarmee men kortlopende financieringen voor kleine en middelgrote bedrijven toegankelijker wil maken.

Het duo wil de financieringsoplossing beschikbaar stellen op onder andere e-commerce platforms, boekhoud software en inkoop- en logistieke platforms – digitale plekken waar mkb-bedrijven veelvuldig zijn terug te vinden. De aanvraag zou minder dan 15 minuten duren, waarna het geld na goedkeuring binnen 24 uur op de bankrekening van de ondernemer staat.

“De nieuwe financieringsoptie stelt ondernemers in staat om op een eenvoudige en verantwoorde manier toegang te krijgen tot de korte termijn financiering die ze nodig hebben”, leggen Thomas Horn (Lead Strategy Embedded Lending bij Rabobank) en Nicolas Kipp (mede-oprichter en Managing Director bij Banxware) in de Open Banking, Today en Tomorrow Podcast uit. “Het beheer van de financiering is eenvoudig, met flexibele aflossingen en een inzichtelijk dashboard.”

Rabobank en Banxware gaan samen mkb helpen aan kortlopende financiering

“En dat pakt voor iedereen goed uit”, vertelt Horn. Zo moet de nieuwe oplossing voor bedrijfsgroei zorgen bij Rabobank en Banxware, maar ook het mkb en de gehele Nederlandse (en Duitse) economie profiteren ervan.

De Lead Strategy Embedded Lending verwijst naar een onderzoek, waaruit zou blijken dat mkb-bedrijven met kortlopende financiering 2,2 keer sneller groeien dan bedrijven zonder.

Horn stipt daarnaast aan dat de Rabobank in de loop der jaren een betrouwbaar model heeft ontwikkeld om de kredietwaardigheid te bepalen. “Hiermee bewijzen we dat toegankelijkheid en zorgvuldigheid niet op gespannen voet met elkaar hoeven te staan.”

Kipp legt uit dat het product in de zomer al op de eerste twee Nederlandse platforms uitgerold zal worden. “Voor in de nabije toekomst hebben we in Nederland en Duitsland nog eens dertig potentiële platforms op het oog waarop we mogelijk de financieringsoptie kunnen aanbieden.”

In eerste instantie richten Rabobank en de Duitse fintech zich dus op hun thuismarkten, al sluit Kipp niet uit dat de financieringsoptie op den duur ook internationaal uitgerold zal worden. “De bedrijven die we bedienen denken over grenzen heen, dus een verdere uitbreiding ligt in de lijn der verwachting.”