Winst Handelsbanken Nederland stijgt naar €21,8 miljoen

09 mei 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Handelsbanken heeft de eerste kwartaalcijfers van 2023 bekendgemaakt. De Nederlandse afdeling van de van origine Zweedse bank boekte een prima resultaat: in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar stegen de inkomsten met 35% naar €44,9 miljoen.

Daartegenover staat een kostenstijging van 14% naar €20,6 miljoen (in het eerste kwartaal van 2022 ging het nog om €18,1 miljoen). Onder de streep houdt Handelsbanken Nederland €21,8 miljoen winst over in het eerste kwartaal; maar liefst 69% meer in vergelijking met het resultaat over dezelfde periode een jaar geleden.

“Zeker gezien de turbulentie op de markt hebben we een heel goed eerste kwartaal achter de rug”, legt Roland van Pooij (CEO van Handelsbanken Nederland) uit. “Onze groei heeft zich in de eerste drie maanden van dit jaar onverminderd voortgezet.”

Winst Handelsbanken Nederland stijgt naar €21,8 miljoen

In vergelijking met het laatste kwartaal van vorig jaar ziet Van Pooij een zekere afvlakking van de activiteiten op het gebied van vastgoedfinancieringen en hypotheken. Al benadrukt hij dat daar de rentebaten uit sparen en de inkomsten uit vermogensbeheer tegenover staan.

“Gezien onze solide positie kijk ik vol vertrouwen uit naar het tweede kwartaal, waarin we verder willen groeien op het gebied van hypotheken, vastgoedfinancieringen, vermogensbeheer en sparen.”

Handelsbanken streek in 2013 neer in Nederland. In totaal heeft de financiële dienstverlener 27 kantoren in Nederland en telt het 375 werknemers. De Zweedse bank staat bekend als zeer conservatief en hanteert een relatief hoge kapitaalbuffer. Directeuren ontvangen – net als het personeel – geen bonussen.