Dukers & Baelemans geeft seminar pensioenadvies 2014

25 juli 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Op 3 september organiseert Dukers & Baelemans, een opleidingsinstituut voor financiële dienstverleners, in samenwerking met IIR het ‘Seminar Adviseren over pensioen 2014’. Het seminar zal pensioenadviseurs handvatten bieden voor het begeleiden van klanten en de juridische opties uiteenzetten die het nieuwe pensioenstelsel anno 2014 biedt.

Pensioenmarkt verandert
Er verandert een hoop binnen het Nederlandse pensioenstelsel. Nieuwe wet- en regelgeving op fiscaal, juridisch en economisch gebied zorgt ervoor dat werkgevers en werknemers te maken krijgen met diverse veranderingen, zoals de nieuwe fiscale opbouwpercentages, die een grote impact zullen hebben op bedrijven en hun werknemers.

Om pensioenadviseurs over de (impact van) marktveranderingen op de hoogte te brengen en over de juridische mogelijkheden die de nieuwe regelgeving biedt te informeren, organiseert Dukers & Baelemans in samenwerking met het Institute for International Research (IIR) een ‘Seminar Adviseren over Pensioen’. Het seminar vindt plaats op 3 september in het zalencomplex van Spant! Bussum. Doelgroep van het seminar zijn (wft-)pensioenadviseurs, financieel planners en andere professionals die klanten adviseren over pensioen. 

Dukers Baelemans - Pensioenseminar

Workshops
Tijdens het seminar zal Bijzonder Hoogleraar Pensioenrecht Mark Heemskerk (Radboud Universiteit) ingaan op het organiseren van de impact van de nieuwe fiscale opbouwpercentages bij organisaties. Daarnaast biedt hij de deelnemers handvatten voor het begeleiden van klanten door pensioenadviseurs, en de juridische mogelijkheden die er zijn in het nieuwe stelsel. Ook worden er tijdens het seminar diverse workshops gegeven over onder meer de juridische aspecten van de pensioenovereenkomst, de gevolgen voor bedrijfstakpensioenfondsen en de gevolgen voor pensioenopbouw voor DGA’s.

Experts
Er zullen diverse pensioenexperts spreken op het seminar, waaronder: Erik Lutjens (Hoogleraar Pensioenrecht, Vrije Universiteit Amsterdam), Ben G.J. Schuurman (Voorzitter Centraal Aanspreekpunt Pensioen (CAP) Belastingdienst), Hans Buijze (Secretaris, Belastingdienst –spreekt op persoonlijke titel) – en Paul Weishaupt (Docent Verzekeringskunde, Universiteit van Amsterdam).

Voor meer informatie of aanmelden, zie hier.