Joachim Aelvoet gaat ABN AMRO in België leiden

10 maart 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Joachim Aelvoet is benoemd tot Country Executive van ABN AMRO in België. In deze nieuwe rol zal hij verantwoordelijk zijn voor alle activiteiten van de bank in België, waaronder Wealth Management en Corporate Banking. Hij volgt Solange Rouschop op, die onlangs werd benoemd tot Chief Sustainability van ABN AMRO.  

Aelvoet begon zijn carrière in 2004 als trainee bij Fortis. Na een periode bij FSMA als Financieel Analist stapte hij in 2012 over naar ABN AMRO Private Banking België als Senior Product Specialist. Sinds 2017 is hij Country Director Products & Solutions Belgium.

In zijn laatste functie was hij nauw betrokken bij de duurzame beleggingsaanpak van ABN AMRO. Het in 2021 gelanceerde Impact Mandaat – een uitbreiding van de bestaande duurzaamheidsstrategie – is daar een voorbeeld van. De bank legt uit dat duurzaamheid een belangrijke strategische pijler blijft onder het nieuwe leiderschap van Aelvoet.

Joachim Aelvoet, Country Executive, ABN ARMO België

Choy van der Hooft-Cheong (Chief Commercial Officer Wealth Management bij ABN AMRO) noemt Aelvoet een ervaren expert met een uitstekende kennis van de Belgische markt. “Ik kijk ernaar uit om hem samen met zijn team ABN AMRO verder te zien uitbouwen in België, zowel op het vlak van Wealth Management als in Corporate Banking. Ik wens Joachim en zijn team dan ook veel succes toe.”

De kersverse Country Executive van België zelf laat weten verheugd te zijn met zijn nieuwe functie. “Zo kan ik nog beter mijn schouders zetten onder de verdere groei van ABN AMRO in België. We blijven focussen op het ondersteunen van onze klanten bij het duurzaam beheer van hun vermogen, naast de begeleiding van ondernemers bij de uitdagingen van morgen.”