Univé kiest BNP Paribas als global custodian

03 maart 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BNP Paribas Securities Services is door Univé aangesteld als global custodian. De bank zal financiële en investeringsadministratie, wettelijke verslagging en wereldwijde custodian-dienstverlening leveren voor Unive’s geïnvesteerde vermogen van €1,3 miljard.

In de praktijk zijn operationele custody-werkzaamheden voornamelijk administratief van aard en hebben deze betrekking op het bewaren van effecten, het verwerken van cliënttransacties en het uitvoeren van operationele diensten ten behoeve van cliëntposities.

Univé is een coöperatieve verzekeraar die voornamelijk auto-, woon, en zorgverzekeringen aan zijn 1,6 miljoen klanten biedt. De verzekeraar zal gebruik maken van de dienstverlening van BNP Paribas Securities Services, in de vorm van op maat gemaakte beleggings- en financieel-administratieve oplossingen en de lokale expertise van BNP Paribas’ operationele en relatiemanagementteams in Amsterdam.

Univé kiest BNP Paribas als global custodian

Betrokken en deskundig

“We zijn verheugd dat Univé ons heeft gekozen als hun nieuwe asset services-dienstverlener in de Nederlandse markt”, stelt Mark Schilstra (Hoofd Securities Services Nederland en Scandinavië van BNP Paribas).

“Het behalen van dit mandaat benadrukt onze sterke positie in Nederland en ons vermogen om front-to-back oplossingen aan te bieden, die zijn afgestemd op de behoeften van onze verzekeringsklanten."

“Wij zijn  ervan overtuigd dat we met BNP Paribas Securities Services een betrokken en deskundige dienstverlener hebben gevonden die aan onze verwachtingen voldoet”, vult Univé-CFRO Arjen Schouten zijn collega aan. “We hebben veel vertrouwen in een langdurige en succesvolle samenwerking.”