Marieke van Zuien benoemd tot CEO BNP Paribas Leasing Solutions

29 november 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BNP Paribas heeft Marieke van Zuien benoemd tot CEO van BNP Paribas Leasing Solutions in België en Nederland. Van Zuien is de opvolger van Antoine Lecomte, die na zes jaar aan het hoofd van de afdeling toetreedt tot het internationale managementteam.

Van Zuien is geen onbekende voor de van origine Franse bank. Ze werkte al sinds 2007 bij BNP Paribas Cardif, waar zij als director CSR & Communicatie en Chief Commercial Officer verantwoordelijk was voor de ontwikkeling en introductie van nieuwe producten en een belangrijke rol vervulde in de herpositionering van het bestaande productaanbod.

Sinds 2020 was ze onderdeel van de Raad van Bestuur van BNP Paribas Cardif BeNe Cluster (België en Nederland) en eindverantwoordelijk voor sales en marketing in zowel België als Nederland.

Geert Lippens legt uit dat de aanstelling van Van Zuien laat zien dat talent binnen BNP Paribas de mogelijkheid krijgt om door te groeien. Het bewijst volgens de CEO van BNP Paribas Nederland dat klanten en medewerkers profijt hebben van de interdisciplinaire aanpak gericht op de uitwisseling van kennis en innovatie binnen ons netwerk.

Marieke van Zuien, CEO, BNP Paribas Leasing Solutions in België en Nederland

“Marieke heeft zich bij BNP Paribas Cardif bewezen als een creatief manager die met de lancering van verschillende strategische initiatieven de groei van de organisatie heeft versneld. Ik kijk ernaar uit dat zij deze ervaring nu kan toepassen als CEO van BNP Paribas Leasing Solutions in België en Nederland.”

Circulaire economie dichterbij brengen

De kersverse CEO laat weten zin te hebben in haar nieuwe uitdaging. “BNP Paribas Leasing Solutions ontwikkelt creatieve financieringsoplossingen om de commerciële en duurzaamheidsdoelstellingen van klanten te versnellen. Ik ben erg enthousiast over de manier waarop we met asset financiering onze klanten ondersteunen duurzame groei te realiseren en tegelijkertijd oplossingen aanbieden om de circulaire economie een stap dichterbij te brengen.”

“Ik kijk ernaar uit om met de teams in België en Nederland deze activiteiten verder vorm te geven en het aanbod van BNP Paribas in deze groeimarkten te versterken”, besluit Van Zuien.