Global Screening Service kondigt samenwerking aan met fin-crimefighter Silent Eight

01 maart 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Global Screening Services (GSS) heeft Silent Eight als partner geselecteerd om zijn screeningsproces op het GSS-platform efficiënter uit te voeren.

GSS is een ‘regtech-innovator’ die zich gespecialiseerd heeft in het screenen van financiële transacties. Het Britse regtechbedrijf heeft de afgelopen twee jaar samengewerkt met een veelvoud aan financiële instellingen (waaronder SWIFT) om een nieuwe compliance-aanpak te creëren. Hierbij werd aanvankelijk de nadruk gelegd op het screenen van sanctiegerelateerde transacties.

Met de implementatie van IRIS – het technologieplatform van Silent Eight dat gebruik maakt van artificial intelligence en machine learning – wil GSS ‘false positives’ sneller beoordelen én tegelijkertijd de echte potentiële risico’s eruit filteren. In andere woorden: GSS hoopt met het partnership zijn eigen screeningsproces aanzienlijk te versnellen.

Global Screening Service kondigt samenwerking aan met fin-crimefighter Silent Eight

“Sanctiescreening is zowel een internationale veiligheidsnoodzaak als een frictiepunt in het wereldwijde financiële ecosysteem”, legt GSS-CEO Tom Scampion uit. “Onze gezamenlijke product creëert een nieuwe standaard voor transactiemonitoring en vermindert de frictie. Met de implementatie van het Silent Eight-systeem zijn we nog beter in staat om deze wereldwijde uitdaging beter aan te pakken.”

Silent Eight-CEO Martin Markiewicz laat weten trots te zijn op het partnership. “Samen streven we ernaar om ‘fout geld’ sneller en efficiënter op te sporen en uit het systeem te halen, terwijl we de stroom van legitieme transacties versnellen. Dit is de belofte van GSS en wij zijn verheugd hen in hun missie te steunen.”