Silent Eight

Silent Eight is expert in het bestrijden van 'financial crime'. Om zijn slogan “We make crime bad business” kracht bij te zetten heeft Silent Eight het systeem IRIS ontwikkeld - een technologieplatform dat gebruik maakt van artificial intelligence en machine learning.

De modules die middels IRIS beschikbaar zijn hebben één en hetzelfde resultaat: een efficiency voordeel van minimaal 50% op de benodigde resources plus een maximaal niveau van effectiviteit.

Gezien de wereld waarin wij leven en de toenemende druk door de regelgeving om 'financial Crime' te bestrijden is het verhogen van efficiency en effectiviteit onvoorwaardelijk om misdaden zoals witwassen (Anti Money Laundering) en terrorismefinanciering (Combating the Financing of Terrorism) een must.

De modules die nu beschikbaar zijn:

  1. Het verwerken en oplossen van screening alerts bij Name Screening
  2. Het verwerken en oplossen van screening alerts bij Transaction Screening
  3. Het uitvoeren van Negative News Screening
  4. Het uitvoeren van Transaction Monitoring

De modules worden dusdanig ingericht dat de resultaten die uit de modules komen voor 100% exact uitgevoerd worden conform de geldende policies van onze klant.

Silent Eight opereert internationaal en heeft vele klanten (of eigenlijk partners) over de hele wereld, onder meer HSBC, Standard Chartered en First Abu Dhabi Bank.

Indien u nog vragen heeft neem dan contact op met Frank Fisser, Sr. Vice President voor Silent Eight in Europa. 

Silent Eight | Nieuws