Mollie promoveert Koen Köppen tot CEO

26 januari 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Koen Köppen is de nieuwe CEO van Mollie. Köppen is daarmee de opvolger van Shane Happach, die de betaalverwerker verlaat om een nieuwe leiderschapsrol te vervullen in Azië.

Het avontuur van de kersverse CEO bij Mollie begon iets minder dan een jaar geleden, toen hij in mei 2022 werd benoemd tot Chief Technology Officer. Een functie die hij daarvoor vijf jaar lang vervulde bij Klarna. Onder zijn leiding wist Klarna in rap tempo een groot aantal nieuwe producten te introduceren, waardoor het Zweedse bedrijf uitgroeide tot een van de meest succesvolle fintechs van Europa. 

In zijn nieuwe rol moet Köppen de missie van Mollie leiden om complexe financiële diensten te vereenvoudigen en zo de klanten succesvoller te maken, onder meer door innovatieprocessen en productontwikkeling verder te versnellen.

Koen Köppen, CEO, Mollie

Welverdiend

“We zijn ontzettend blij om Koen te verwelkomen in een nieuwe en grotere rol” , legt Mollie-voorzitter Eli Leenaars uit. “Wij zijn onder de indruk van de impact die Koen in de afgelopen acht maanden heeft gerealiseerd. Het is een welverdiende promotie en we hebben alle vertrouwen in hem om de groei en ontwikkeling van Mollie te leiden.

Leenaars richt zich tegelijkertijd tot vertrekkend CEO Shane Happach, die “trots kan zijn op het bedrijf dat hij achterlaat”.  “We zijn hem dankbaar voor zijn leiderschap tijdens onze Series C financieringsronde en onze stap naar de financiële dienstverlening. Wij wensen hem het allerbeste in zijn nieuwe rol."