Mollie benoemt Koen Köppen tot nieuwe Chief Technology Officer

08 juni 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Koen Köppen is de nieuwe Chief Technology Officer van Mollie. Als CTO wordt Köppen verantwoordelijk voor de ontwikkeling van financiële diensten “van wereldklasse waarmee mkb-ondernemingen verder kunnen groeien”.

De kersverse CTO komt over van Klarna, waar hij meer dan tien jaar werkzaam was. Bij de Zweedse fintech vervulde Köppen meerdere leidende functies, waaronder die van CTO. Onder zijn leiding wist Klarna in rap tempo een groot aantal nieuwe producten te introduceren, waardoor het Zweedse bedrijf uitgroeide tot een van de meest succesvolle fintechs van Europa.  

Bij Mollie wordt Köppen verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid, schaalbaarheid en ontwikkeling  van zijn technologie-platformen. Daarnaast moet de nieuwe CTO ervoor zorgen dat de technologische innovatie verder versneld wordt ten gunste van bestaande en toekomstige producten en diensten.

Koen Köppen is de nieuwe Chief Technology Officer van Mollie

Fantastisch

“We zijn verheugd om Koen en zijn schat aan ervaring te verwelkomen in ons management team”, stelt Mollie-CEO Shane Happach. “Dit was een unieke kans voor Mollie om een ervaren leider met diepgaande expertise in het financiële ecosysteem aan ons te binden. Koen heeft grote teams door veel van de hedendaagse, complexe uitdagingen begeleid en hij is de perfecte keuze om ons bedrijf verder te helpen in de volgende fase van groei.”

Uiteraard is Köppen zelf ook erg tevreden met zijn nieuwe uitdaging en noemt Mollie één van de leukste en meest snelgroeiende bedrijven in Europa. “Ik vind het fantastisch dat Mollie zorgt voor gelijke kansen door het aanbieden van eenvoudige financiële diensten. MKB-ondernemingen in de e-commerce sector kunnen daardoor de strijd aan met de grote concurrenten.”

Köppen voegt zich bij het management team van Mollie dat verder bestaat uit Shane Happach (CEO), Ken Serdons (CCO), Rogier Schoute (CPO), Joe Katz (CFRO), Célie Verstelle (CLCO), Julien Cordonnier (COO) en Susan Wilson (CHRO).