Mollie versterkt Raad van Toezicht met Christoph Röttele

05 oktober 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Christoph Röttele is het nieuwste lid van de Raad van Toezicht van Mollie. Röttele moet in zijn nieuwe rol de toekomstige ontwikkeling van de betaalprovider helpen begeleiden en vormgeven.

Röttele komt over van prijsvergelijkingsportal Check24, waar hij de afgelopen zes jaar de functie van CEO bekleedde. In deze rol was hij verantwoordelijk voor de oprichting van en het toezicht op de C24 Bank – een dochteronderneming van Check24 die onder toezicht staat van de Duitse toezichthouder BaFin.

In een verder verleden was Röttele partner bij CVC Capital Partners en bekleedde hij vier jaar lang diverse uitvoerende en niet-uitvoerende bestuursfuncties bij de wereldwijde investeringsmaatschappij Permira. Röttele zit daarnaast in de Raad van Toezicht van Engel & Völkers, een makelaar in exclusief vastgoed.

Mollie versterkt Raad van Toezicht met Christoph Röttele

“We zijn erg blij dat we Christoph binnen ons team mogen verwelkomen”, legt Eli Leenaars (voorzitter van de Raad van Toezicht van Mollie) uit. “Ik ben ervan overtuigd dat Christoph met zijn ervaring in het oprichten en opschalen van snelgroeiende gereguleerde bedrijven een belangrijke bijdrage gaat leveren aan de ontwikkeling van Mollie.”

Röttele is benoemd voor termijn van vier jaar en schuift bij de Raad van Toezicht-tafel aan bij Eli Leenaars (voorzitter), Miriam van Dongen (vicevoorzitter), Teun van Rappard en Muz Ashraf.

Verdere uitbreiding

Mollie heeft zichzelf tot doel gesteld om uit te groeien tot ’s wereld meest geliefde financiële dienstverlener. Om dit doel te realiseren heeft de betaalprovider zich de afgelopen tijd gefocust om zijn topmanagementlaag te versterken. Zo benoemde Mollie recentelijk Koen Köppen (de voormalig CTO van Klarna) tot Chief Technology Officer. Daarnaast trad Michaela LeBlanc Weber (Worldpay) onlangs aan als vice president of Partnerships.

Shane Happach laat dan ook weten uit te kijken naar de komst van Röttele. “Binnen de huidige Raad van Toezicht hebben we al enorm veel talent en ervaring’, vervolgt de CEO van Mollie zijn uitleg. “De specifieke kennis van Christoph van de DACH-regio helpt om onze aanwezigheid in Europa verder uit te breiden en draagt bij aan het verwezenlijken van onze missie om complexe financiële diensten eenvoudig te maken voor grote én kleine bedrijven.”