ASN Bank wil duurzaam leven met nieuw platform bereikbaar maken

09 november 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

Eén op de drie Nederlanders wil duurzame keuzes maken, maar weet nog altijd niet waar hij of zij moet beginnen of vindt het te veel moeite. Om deze groep te helpen met hun ‘duurzaamheidsproces’, heeft ASN Bank het inspiratieplatform VanafHier gelanceerd. Samen met experts brengt de bank op het platform “ervaring en kennis samen” om iedereen te voorzien van een dagelijkse dosis duurzame inspiratie.

ASN Bank geeft aan dat 77% van de Nederlanders dagelijks een keuze maakt om de negatieve impact op de wereld te verminderen. “We scheiden ons afval, gooien zo min mogelijk eten weg, kiezen voor duurzaam vervoer en wegen aankopen goed af.”

Volgens Maartje Maas, hoofdredacteur van het platform, willen mensen wel die extra duurzame stap zetten, maar weten ze vaak niet hoe dit het beste kunnen doen of volhouden. “Met VanafHier bieden we heel Nederland de praktische informatie en inspiratie op het gebied van duurzaamheid waar nu zoveel behoefte aan is.

ASN Bank wil duurzaam leven met nieuw platform bereikbaar maken

“Door onze kennis te bundelen op een platform kunnen we nog meer mensen bereiken en impact maken. Dit sluit aan bij de missie van ASN Bank om duurzame vooruitgang in Nederland te stimuleren.”

Meteen beginnen

Het is de bedoeling dat VanafHier het startpunt wordt voor dagelijkse duurzame inspiratie. Zo zijn op het platform artikelen over actuele duurzame onderwerpen te vinden, delen columnisten hun mening en worden duurzame ondernemers en innovaties uitgelicht.

Daarnaast zijn er ook concrete handvatten en tips voor een duurzamer leven te vinden. “Kleine veranderingen die leuk en begrijpelijk zijn en waar je meteen, vanaf hier, mee kunt beginnen” aldus Maas.

Met de lancering van VanafHier neemt ASN Bank afscheid van het platform Voor de Wereld van Morgen en het magazine Goedgeld. De duurzame bank legt uit dat vanaf nu alle duurzame inspiratie onder één dak te vinden is.