Leergang Dukers & Baelemans krijgt Post HBO predicaat

09 juli 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Financiële opleider Dukers & Baelemans (D&B) heeft een Post HBO predicaat behaald voor de leergang Vermogensplanner. Het is de eerste opleiding van D&B die het predicaat mag dragen.

Vermogensplanning
In september vindt de start van de leergang plaats. De praktijkgerichte opleiding richt zich op werkzame specialisten met minimaal HBO werk- en denkniveau. De deelnemers leren een totale vermogensplanning te maken, waarbij zowel de privé- als de financiële situatie van de onderneming ingecalculeerd is. Haalbaarheid staat hierbij voorop. De wensen en doelstellingen van de klant dienen wel te realiseren te zijn. Gefocust wordt op de vermogende klant, met een vermogen van meer dan €500.000. De vermogensplanner in opleiding dient het totale vermogen te beheren en plannen.

Dukers Baelemans - Post HBO predicaat

Eerste predicaat
Het is het eerste HBO predicaat dat Dukers & Baelemans ontvangt. D&B leidt als opleidingsinstituut financiële dienstverleners op. Balans tussen kennis, gedrag en vaardigheden in combinatie met persoonlijke groei staat hierbij voorop. De Post HBO accreditatie geeft extra waarde aan het diploma van de leergang Vermogensbeheer.

Praktijkgericht
De leergang streeft ernaar om aankomende vermogensbeheeradviseurs direct klaar te stomen voor de praktijk. De praktijkgerichte tentamens moeten de deelnemers op een realistische wijze de huidige gang van zaken tonen, opdat de adviseurs in wording de kneepjes van het vak al bij D&B in de vingers krijgen.

Gelijkgestemden
Mark Dukers, directeur van D&B, ziet dat de interesse in de leergang groot is in zowel de open markt als bij bedrijven. Aan de leergang zijn toelatingseisen gesteld, zodat gelijkgestemden het vak samen in de praktijk kunnen leren, wat prettiger is dan als deze niveaus teveel uiteenlopen: “Om de kwaliteit van de opleiding te waarborgen zijn er toelatingseisen gesteld. Zo kunnen deelnemers van hetzelfde niveau aan de leergang beginnen”, aldus Dukers.