BNG Bank boekt winst van €206 miljoen over eerste halfjaar 2022

20 september 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ondanks het afgelopen turbulente halfjaar van 2022 staat BNG Bank er naar eigen zeggen gezond voor. De bank heeft een nettowinst gepresenteerd van €206 miljoen; een stijging van €19 miljoen (+10%) ten opzichte van het eerste halfjaar van 2021.

De bank meldt dat het over het eerste halfjaar van 2022 voor €6,6 miljard aan langlopende leningen heeft verstrekt – één miljard meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het totaal aan langlopende leningen nam met €0,7 miljard toe tot €87,8 miljard. Daarnaast presenteert de bank een gerealiseerd renteresultaat van €220 miljoen.   

BNG Bank-CEO Gita Salden stelt dat de bank op schema loopt om zijn jaardoelstelling van €9.8 miljard aan nieuwe langlopende solvabiliteitsvrije leningen te verstrekken. “Ook in de tweede helft van 2022 gaan we verder met het optimaliseren van onze organisatie, om de aansluiting bij de wensen van onze klanten te verbeteren.” Salden stelt tevens het klimaatactieplan van de bank in het tweede deel van het jaar zal worden gepubliceerd.

BNG Bank boekt winst van €206 over eerste halfjaar 2022

Impact maken

De CEO van BNG Bank benadrukt bij de presentatie van de halfjaarcijfers tot slot de publieke rol van de bank. Salden verwijst daarbij als voorbeeld naar de prepaidkaart voor Oekraïne vluchtelingen die in 225 gemeenten wordt ingezet.

“De pinpas is een initiatief van BNG Bank en werd door gemeenten al eerder ingezet voor dak- en thuislozen. Dankzij een goede samenwerking met een aantal betrokken partijen hebben we de kaart binnen een paar weken geschikt kunnen maken voor Oekraïense vluchtelingen en de productie snel kunnen opschalen.” BNG Bank benadrukt dan ook op koers  te liggen met zijn strategie ‘Ons Kompas Naar Impact’, waarmee de bank aanstuurt op het vergroten van zijn maatschappelijke impact.