Handelsbanken Nederland maakt winst van €25 miljoen bekend

20 juli 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Handelsbanken heeft de halfjaarcijfers over 2022 bekendgemaakt en de resultaten zijn zoals verwacht: een nettowinst van €25 miljoen. Daarmee zet de Nederlandse afdeling van de Zweedse bank zijn groei onverminderd door.

In vergelijking met de eerste helft van vorig jaar stegen de inkomsten van Handelsbanken Nederland met 16% naar €73,3 miljoen. Daartegenover staat een kostenstijging van 12% naar €38,3 miljoen (in het eerste halfjaar van 2021 ging het nog om €34,2 miljoen).

Onderaan de streep houdt de bank een nettowinst over van €25 miljoen – maar liefst 11% meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar (€22,5 miljoen). Handelsbanken is dan ook nog volop in de race om het record van vorig jaar te verbeteren.

Handelsbanken Nederland maakt winst van €25 miljoen bekend

Roland van Pooij legt uit dat de groei zich in het eerste halfjaar – ondanks de onzekere marktomstandigheden – onverminderd heeft voortgezet. “De rentebaten van de door ons verstrekte hypotheken en vastgoedfinancieringen namen toe en de aan ons toevertrouwde spaar- en depositogelden zijn verder gegroeid”, aldus de CEO van Handelsbanken Nederland

“Daarnaast namen ook de fee- en commissie-inkomsten via onze dochter Optimix Vermogensbeheer toe”, vervolgt Van Pooij. “Ook in de tweede helft van het jaar streven we ernaar de groei op het gebied van hypotheken, vastgoedfinancieringen en vermogensbeheer door te zetten.”

Handelsbanken streek in 2013 neer in Nederland. In totaal heeft de financiële dienstverlener 28 kantoren in Nederland en telt het 355 werknemers. De Zweedse bank staat bekend als zeer conservatief en heeft met 19,4% een relatief hoge kapitaalbuffer. Directeuren ontvangen – net als het personeel – geen bonussen.