Aon Nederland benoemt Leonique van Houwelingen tot CEO

19 juli 2022 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Leonique van Houwelingen is de nieuwe CEO van de Nederlandse afdeling van Aon. De zakelijke dienstverlener was sinds 1 april dit jaar op zoek naar een vervanger van voormalig topman Marc van Nuland, die destijds aangaf zijn functie neer te leggen. Van Houwelingen wordt de eerste vrouw die leidinggeeft aan de Nederlandse landenorganisatie.  

De kersverse CEO maakt per 1 november de overstap vanuit BNY Mellon, waar ze momenteel de rol bekleedt van EMEA Head of Strategic Growth and Regional Client Coverage Asset Servicing and Digital. Gedurende haar veertien jaar bij de Amerikaanse bank heeft Van Houwelingen verschillende leidinggevende functies vervuld, waaronder die van CEO van BNY Mellons Europese Bank in Brussel. In een verder verleden werkte ze acht jaar voor ABN AMRO.

“Wij zijn zeer verheugd met de komst van Leonique als nieuwe CEO bij Aon in Nederland. Ze is een ervaren en strategisch leider die uitblinkt in het stimuleren van groei en het ontwikkelen van high performing teams. We hebben ambitieuze plannen voor Aon en ik ben er zeker van dat Leonique de juiste leider is om ons te helpen dit te bereiken”, aldus Eduardo Dávila, CEO van Aon in de EMEA-regio.

Leonique van Houwelingen, CEO van Aon Nederland

Impact maken

Van Houwelingen zelf stelt uit te kijken om al haar energie en passie in te zetten om het verschil te maken voor Aon’s klanten, collega’s en de samenleving. “De wereld om ons heen verandert in een hoog tempo”, aldus Van Houwelingen. “Het is meer dan ooit van belang innovatie te omarmen om ervoor te zorgen dat Aon’s diensten voldoen aan de huidige en toekomstige behoeften van klanten.”

Aon is met 2.500 medewerkers een van de grotere zakelijke dienstverlener van ons land. Het bedrijf is gespecialiseerd in risicomanagement, verzekeringen en human capital.