Kempen Capital Management mikt middels benoeming op verdere groei Duitse markt

05 juli 2022 Banken.nl 1 min. leestijd

Kempen Capital Management, de investment manager van Van Lanschot Kempen, heeft Michael Schlieper benoemd als director Business Development Germany & Austria voor zijn institutionele Investment Management-activiteiten. Schlieper moet zich in zijn nieuwe functie specifiek richten op de bediening van banken, wealth managers en institutionele beleggers in Duitsland en Oostenrijk.

Schlieper is niet geheel onbekend in de Duitse en Oostenrijkse financiële markten. Zo komt hij over van iM Global Partner, waar hij als regiodirector verantwoordelijk was voor de investment product-distributie in de betreffende landen. In een verder verleden is hij in verschillende rollen werkzaam geweest voor SYZ Asset Management, onder meer als hoofd van het Duitse en Oostenrijke business development-team. Al met al kan hij bogen op ruim twintig jaar ervaring in de financiële sector.

Met de benoeming zet Van Lanschot Kempen in op verdere groei van zijn investment-activiteiten voor institutionele beleggers in Europa. De aankondiging volgt op de benoeming vorig jaar van Thomas Poulsen, die verantwoordelijk werd voor de verdere groei van de vermogensbeheerder in de Scandinavische sector.

Michael Schlieper, Director Business Development Germany & Austria, Kempen Capital Management

Groeiende belangstelling

Guide van Aubel, managing director Wholesale & Institutional Clients, is verheugd met de benoeming van Schlieper en het feit dat hij de groeiambities van de bank in de Duitse regio verder gaat vormgeven. “Michael is een ervaren business professional met een zeer goed internationaal track record en netwerk.”

“We zien een groeiende belangstelling van Duitse beleggers voor de beleggingsstrategieën die we aanbieden. Met de aanstelling van Michael spelen we in op de groei van onze Duitse marktpositie, waardoor we onze klanten nog beter kunnen bedienen. We wensen Michael veel succes.”